NaslovnaNovostiPo prvi prvi: Oružane snage Ukrajine pucali iz tenka na teritoriju Rusije

Po prvi prvi: Oružane snage Ukrajine pucali iz tenka na teritoriju Rusije

Oružane snage Ukrajine su prvi put gađale po teritoriji Rusije iz tenka. Ukrajinci su otvorili vatru na farmu Staroj u Volokonovskom okrugu Belgorodske oblasti, javlja telegram kanal Mash.

Ukrajinci su dovezli tenk do granice ukrajinskog naselja Budarki i ispalili 12 projektila na farmu Belgorod.

Ispaljeno je ukupno 12 projektila. Bez žrtava i štete kaže kanal. Nije saopšteno koji je tenk u pitanju ni koja municija. Do sada, iz Ministarstva odbrane nije bilo zvaničnih komentara o situaciji u regionu.

Dan ranije je niz Telegram kanala javio je da su Oružane snage Ukrajine gađale teritoriju Belgorodske oblasti fosfornim granatama. Prvobitno je saopšteno da je „osam zapaljivih projektila doletelo u region“, verovatno iz višecevnog raketnog bacača Grad.

Napadnuto je selo Stari Hutor u Valujskom gradskom okrugu, dva kilometra od granice.

Ranije je saopšteno da ukrajinske trupe trenutno pokušavaju da napadnu u više pravaca kako bi utvrdile lokaciju budućeg glavnog kontranapada. Ukrajinska ofanzivna dejstva mogu se odvijati na nekoliko frontova odjednom.

Prema rečima Ivana Klišča, istraživača Međunarodnog centra za odbranu i bezbednost Estonije, Oružane snage Ukrajine zadržavaju ruske jedinice u Bahmutu kako bi imale relativnu slobodu delovanja na drugim mestima linije dodira. To će se nastaviti sve dok Kijev ne odredi pravac glavnog napada.

Istovremeno, Oružane snage Ukrajine mogu da „oslobode“ Zaporošku oblast i zauzmu Zaporošku NE. Tako kaže Lukas Veber, urednik resursa Militant Wire.

Uz to, obe strane u sukobu koriste različite taktike da zbune jedna drugu, zavedu neprijatelja pre odlučujućih događaja i nateraju ih da naprave grešku. Ovo je izjavio čelnik Mediteranske fondacije za strateške studije Pjer Razu.

U međuvremenu, potpukovnik Narodne milicije LNR u penziji Andrej Maročko saopštio je da Kijev prikuplja snage u Bahmutu. Dakle, između Minkovke i Časovog Jara postoji velika akumulacija ukrajinske vojne tehnike i vojnika.

1 KOMENTAR

  1. Bogami načeliste osinjak ako još nastavite da čačkate ukraina će nestati sa geogrfske karte tovam ja garantujem a zeleni neće imat nigde smirka ni njegova porodica dok ih totalno ne unište

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave