NaslovnaNovostiPrvi PATRIOT raketni PVO sistem neutralisan u Kijevu?

Prvi PATRIOT raketni PVO sistem neutralisan u Kijevu?

U Kijevu se, u toku noći čulo više eksplozija – pogođena je navodno vojna instalacija.

U ukrajinskoj prestonici odjeknule su eksplozije. Na snimku se vidi da je izbio snažan požar usled dolaska projektila.

Pretpostavlja se da je u Svjatošinskom okrugu zabeležen udar na lokaciju ukrajinskih sistema PVO, navodni MIM-104 Patriot.

PATRIOT baterija očigledno haotično prazni svoje lansere (izbrojana su 30 lansiranja projektila za dva minuta) pre nego što je pogođena i verovatno uništena od nadolazeće ruske rakete.

Došlo je do drugog udara i požara nakon isečenog video zapisa. Sudeći po činjenici da postoji samo jedan bljesak na nebu tokom snimka, čini se da je ovih 30 lansiranja rezultiralo samo jednim presretanjem od verovatno tri rakete ispaljene na bateriju.

Troškovi ovih projektila u fiskalnoj 2024. po raketi su oko 5.275.000 dolara

PVO radi u Kijevu noćas

To je ukupno 158.250.000 dolara ispaljenih za oko dva minuta. Kao što vidimo, PVO baterija ili nešto drugo je verovatno eksplodirala. Dakle, ukoliko je ovo bio PATRIOT, izgleda da nije uspeo u svojoj misiji.

Snažne eksplozije su se nastavile u glavnom gradu Ukrajine, uglavnom kao posledice udara Geranium dronova kamikaza.

Eksplozije su se dogodile i u Harkovu i Čerkasima.

Sve što niste znali o PATRIOT raketnom PVO sistemu zemlja-vazduh pročitajte ovde.

patriot
patriot

Vojni eksperti su upozorili da su sistemi Patriot i sami ranjivi. „Upravljanje radarskim sistemom Patriot odaje njegovu lokaciju, što ga čini otvorenom metom za ruske napade.

To znači da Patriot nije jedinstveno rešenje za odbranu ukrajinske vojne imovine ili njenog naroda“, piše Džef Lamir, za the National Interest.

16 KOMENTARA

  1. Ova buba svaba rece i osta ziv “banda agresorska”.Pitao bih ovu buba svabu,ko je ovde agresor a ko zrtva.Rat se vodi na teritoriji dombasa,tu od 2014 god.agresor je Kijevska naci hunta.Znaci aresor je Kijev,a agresor Rusija bila bi ako bi rat prenela na Zapadni deo i van Dombasa.Zato prvo ukljuci mozak (ako ga uopste imas) pa onda komentar.

    • Pa to je i bila zelja rusa ali su naisli na tvrdo. Kad nisu uspeli da zauzmu Kijev onda su krenuli frontalno. Problem je sto su i tu pukli… Bice dobro ako im na kraju ostane Krim.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave