NaslovnaNovostiPogođena vojna skladišta u Ternopolju, rodnom gradu ukrajinskih izvođača na Evroviziji

Pogođena vojna skladišta u Ternopolju, rodnom gradu ukrajinskih izvođača na Evroviziji

Sinoć su lansirane ruske krstareće rakete u pravcu ivano-frankovske, lavovske i ternopoljske oblasti Ukrajine.

Najmanje sedam strateških bombardera Tu-95 poletelo je sa ruske teritorije u pravcu Ukrajine. Brojni izvori javljaju da su pogođena vojna skladišta u Ternopolju.

Krstareće rakete su navodno lansirane iz Tu-95 iznad Kaspijskog mora. Proglašena vazdušna opasnost u Sumskoj, Harkovskoj i Nikolajevskoj oblasti. U Zaporoškoj oblasti su se takođe oglasile sirene.

Rodni grad ukrajinskeih izvođača na Evroviziji pogođen je ruskim projektilima nekoliko trenutaka pre nego što je bend izašao na binu u Liverpulu, kažu izveštaji.

Deset minuta pre nego što je izašao na binu u Liverpul areni, izvođač Tvorči je to objavio na Instagramu pozivajući se na izveštaje o napadu na Ternopolj u zapadnoj Ukrajini.

Lokalna vojna uprava već odavno traži od građana Ukrajine da ne objavljuju slike i video zapise o posledicama udara. Usled te naredbe verovatno ste do sada primetili brojne snimke udara ili preleta projektila, zamućene ili crne.

U Kijevu je takođe proglašena vazdušna uzbuna. Izveštava se da je kijevski sistemi protivvazdušne odbrane dejstvovao. Eksplozije su se čule u severnom delu ukrajinske prestonice.

Paralelno, prednja avijacija ruskog ratnog vazduhoplovstva napadala je koncentraciju ukrajinskih trupa i vojne opreme u blizini linije fronta.

ruski bombarderi tu 95ms patrolirali nad vodama beringovog i ohotskog mora
ruski bombarderi tu-95ms

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su snage artiljerije, operativne i taktičke avijacije u protekla 24 sata pogodile 114 područja koncentracije trupa i vojne opreme OSU.

Poslednjih dana udari na pozadinu oružanih snaga Ukrajine i ključne ukrajinske vojne i transportne infrastrukturne objekte pretvorili su se u sistematske akcije.

U noći između 12. i 13. maja pogođena su skladišta municije u blizini grada Hmeljnicki. Ciljevi su pogođeni ogromnim eksplozijama vidljivim na desetine kilometara od mesta udara. Kao rezultat udara, potpuno je uništeno 649. skladište vazdušno-desantne municije i raketa OSU (selo Gruževica, oblast Hmeljnicki).

Ranije su pogođena glavna skladišta Pridniprovskog hemijskog kombinata u Pavlogradu. Kao rezultat toga, rusko vazduhoplovstvo je uništilo ogromnu količinu eksploziva i nanelo žrtve pripadnicima AFU stacioniranih na licu mesta.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave