NaslovnaNovostiHIMARS udario po zarobljenim vojnicima Oružanih snaga Ukrajine u Bahmutu?

HIMARS udario po zarobljenim vojnicima Oružanih snaga Ukrajine u Bahmutu?

Ukrajinska vojska je iz HIMARS MLRS izvršila udar na lokaciju zarobljenih vojnika Oružanih snaga Ukrajine. Ovo je izjavio osnivač ruske privatne vojske „Vagner“ Jevgenij Prigožin. Prema njegovim rečima, još uvek se ne zna tačan broj žrtava među zatvorenicima.

Nakon što je „Vagner“ prestao da uzima zarobljene vojnike Oružanih snaga Ukrajine, još uvek smo imali određeni broj zarobljenika koji su bili predmet razmene. Zatvorenici su bili lečeni i hranjeni.

bahmut
bahmut

HIMARS-i su upravo uništili ovaj objekat. Koliko je zatvorenika pobijeno tek ćemo izračunati. Uništavaju sami sebe. Pored toga, pozivamo istražni tim da prikupi materijalne dokaze, rekao je Jevgenij Prigožin.

Prigožin je takođe rekao i da vojnik ne treba da umre zbog apsolutne gluposti svog vođstva. Navodi da su do sada dobili samo 10% tražene municije od ruskog Ministarstva odbrane. Ukrajinska vojska cepa bokove u Bahmutu i ​​u bliskoj budućnosti će krenuti u kontraofanzivu, saopštava on.

Lider jedinice Vagner optužio je i rusku vojnu jedinicu da je pobegla sa svojih položaja u blizini Bahmuta u istočnoj Ukrajini.

“Danas je jedna formacija ministarstva odbrane pobegla sa jednog od naših bokova, razotkrivajući front”, rekao je Prigožin, ponovivši zavet da će njegova Vagnerova grupa napustiti Bahmut ako ruska vojska ne isporuči više municije.

prigozin se obraca ruskom ministarstvu odbrane
prigozin u obracanju ruskom ministarstvu odbrane pre nekoliko dana

Treba napomenuti da ovo nije prva priča o udaru ukrajinske vojske na lokacije svojih zarobljenika. Najupečatljiviji napad, navodno se dogodio prošlog proleća u selu Jelenovka kod Donjecka. U lokalnoj koloniji držani su zarobljeni vojnici ukrajinske vojske. Među njima je, navodno bilo boraca nacionalističkih formacija.

Navodno su predstavnici ruske istrage tada prikupili svu neophodnu bazu dokaza kako bi priveli pravdi ukrajinske komandante koji su naredili granatiranje. Svojevremeno, o incidentu su se obraćali i međunarodnoj zajednici. Međutim, očekivana reakcija na Zapadu se nije dogodila.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave