NaslovnaNovostiEksplozije ogromnih razmera u Odesi; Snažni udari po Ukrajini tokom protekle noći...

Eksplozije ogromnih razmera u Odesi; Snažni udari po Ukrajini tokom protekle noći [VIDEO]

Rusko Ministarstvo odbrane u toku protekle noći izvelo je masovne udare na vojne objekte i koncentracije trupa oružanih snaga Ukrajine.

Jedan raketni udar je netipičan. Razmere su veće od svega što smo videli poslednjih meseci.

odesa masivna eksplozija
odesa masivna eksplozija

Rakete, bombe i dronovi gađalo je desetine položaja i objekata oružanih snaga Ukrajine u različitim pravcima.

Rusko Ministarstvo odbrane je masovno koristilo kamikaze bespilotne letelice Geran-2, rakete H-22 i H-32 kao i drugu municiju. Najmanje sedam strateških nosača raketa Tu-22M3 izvelo je udare.

Lansirane su krstareće rakete H-101 i Kalibar. Brodovi Crnomorske flote Rusije izveli su grupno lansiranje krstarećih raketa Kalibar.

Prijavljene su brojne eksplozije u Odeskoj oblasti. Izveštava se da je zabeleženo najmanje 7 pogodaka u objekte ukrajinskih snaga.

Ako se potvrde informacije o udarima na mostove u Odeskoj oblasti, onda će logistika u ovom regionu biti odsečena sa jugozapada. Potez koji otvara prilično zanimljive scenarije za dalje vođenje neprijateljstava na crnomorskom frontu.

Postoje i navodni izveštaji da je raketnim udarom oštećen most u Zatoki, preko kojeg su OSU dovozili rezerve, gorivo i opremu iz Rumunije u Herson i Mikolajiv.

Skladišta municije u blizini Zatoke u Odeskoj oblasti, kao i zapadna oprema koja je stigla u Ukrajinu, uključujući nemačke leoparde u blizini lokalnog aerodroma, vrlo verovatno su bile mete napada.

Takođe, postoje izveštaji o napadima baražne municije sa severa Ukrajine. Kijev, Černihiv, Sumi, Odesa, Ugledar i Bahmut pogođeni su projektilima i vazdušnim udarima. Čule su se eksplozije i u Kijevu.

Vagnerova privatna vojska napreduje u Bahmutu. U noćnom izveštaju ukrajinskih vojnih analitičara tvrde da je situacija u zapadnim delovima grada je veoma teška.

Rusko ratno vazduhoplovstvo izvelo je udare na akumulacije oružanih snaga ukrajine u oblasti Časov Jar. Lokalni mediji izveštavaju o početku upotrebe planskih avio bombi.

Lokalna javnost takođe izveštava o napadima kliznih bombi na položaje ukrajinskih snaga u regionu Zaporožja i blizu Slavjanska.

Ruske snage pogodile su skladišta i položaje Oružanih snaga Ukrajine u Orehovu, u oblasti Zaporožja, pod kontrolom Kijeva, rekao je predsedavajući Vladimir Rogov.

U svim južnim i centralnim regionima Ukrajine noćas je bila proglašena vazdušna opasnost.

Nekoliko sati pre početka napada, šef ukrajinske obaveštajne službe je prijavio nestašicu projektila u Rusiji.

Načelnik Glavne obaveštajne uprave Ukrajine Budanov je u intervjuu za Yahoo News, između ostalog, rekao da ruska vojska više nema vojni potencijal za ofanzivu bilo gde u Ukrajini.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave