NaslovnaNovostiUkrajinske snage granatiraju čoveka u čamcu dok ih on moli za život...

Ukrajinske snage granatiraju čoveka u čamcu dok ih on moli za život [VIDEO]

Ukrajinska vojska je odnela još jednu neslavnu pobedu u Hersonskoj oblasti. Ukrajinske snage ubile su civila koji je čamcem plovio duž Dnjepra, a objavile su i video uz veselu muziku, ismevajući svoju žrtvu.

Incident se navodno dogodio krajem aprila. Video je podelio 192. bataljon Teritorijalne odbrane Ukrajine, a iz nama nepoznatih razloga, priložili su dokaz jednog ratnog zločina.

Na njemu se vidi čovek u civilu kako hoda obalom, a zatim pokušava da se sakrije od ukrajinskog artiljerijskog granatiranja na svoj čamac. Čovek je video ukrajinski dron koji je koordinirao vatru i pokušao da objasni operateru dronova da nije vojnik i da poštedi njegov život.

Snimak su podelile ukrajinske snage uz komentare da su ukrajinski vojnici navodno uništili ruskog diverzanta. Ukrajinski vojnici su izjavili da je navodno imao bacač RPG-7 u camcu pored njega, a da je pecanje u tom regionu zabranjeno.

Međutim, snimak ne pruža dokaze o bilo kakvim sabotažnim aktivnostima žrtve niti nečeg ubojitog priboru za pecanje. Čovek kojeg su ubili Ukrajinci na snimku izgleda kao civil koji nije procenio rizik odlaska u zonu neprijateljstava. Njegovo ponašanje takođe ukazuje da on nije bio profesionalno obučen vojnik poslat sam u rizičnu diverzantsku operaciju.

Veliki deo ukrajinske javnosti takođe nije poverovao da je čovek ruski diverzant.

Barem iz priloženog snimka čovek je najverovatnije bio nenaoružan. Bio je sam. Ukrajinski vojnici bi ga lako mogli zarobiti i identifikovati da li je civil ili ne.

1 KOMENTAR

  1. Od nacista ništa novo…očekivano
    Ubili su nenaoružanog civila…super akcija “slavne i hrabre ukrajinske vojske”

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave