NaslovnaNovostiUkrajinci greškom oborili sopstveni dron turske proizvodnje iznad Kijeva?

Ukrajinci greškom oborili sopstveni dron turske proizvodnje iznad Kijeva?

Uveče 4. maja iz Kijeva su primljeni izveštaji da se čula serija eksplozija i da je izdato upozorenje za vazdušni napad.

Lokalni dežurne vesti javile su da „sistemi PVO rade na dronu“. Tada se pojavila informacija da je oboren jedan veliki dron. Dronovi su zaista viđeni na nebu iznad centra grada, PVO je pokušala da ih obori, kanonada nije prestajala duže vreme.

Ukrajinska Bayraktar ​​TB2 bespilotna letelica oborena je ukrajinskom raketom zemlja-vazduh iznad Kijeva u idelanom primeru prijateljske vatre.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko napisao je na svom blogu da je u Solomenskom okrugu prestonice izbio požar zbog pada oborene bespilotne letelice i tamo su poslate sve vatrogasne službe. On je obećao da će detalje objaviti kasnije.

Istovremeno, na mreži se pojavio snimak drona oborenog iznad Majdana u centru Kijeva. Shodno tome, očigledno je nekoliko dronova doletelo u Kijev. Po socijalnim mrežama se odmah pisalo da je moguće da su Rusi posebno udarili po Kijevu zbog njihovog nedavnog „napada“ u Moskvi.

Kako se ispostavilo, nervozni operateri sistema PVO u ukrajinskoj prestonici, pucajući ishitreno, oborili su i dron Bayraktar ​​TB2 koji pripada ukrajinskim oružanim snagama. Uništen je „prijateljskom vatrom“, ali nije jasno šta je radio nad Kijevom.

Štaviše, oboren je protivavionskom vođenom raketom. Nadamo se da će Vazduhoplovstvo Ukrajine prosvetliti javnost po ovom pitanju. Po svemu sudeći neki ne znaju gde lete, dok drugi ne znaju gde pucaju.

1 KOMENTAR

  1. Verovatno mislio da leti iznad Moskve, a ovi što gadjali da ih Rusi snimaju… koga oni misle da pobede, ako ih Ameri ne navode ne mogu ni šolju da pogode kad pišaju.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave