NaslovnaNovostiUkrajina ponovo cilja rusku teritoriju; Zalihe goriva u luci Taman, Krasnodar u...

Ukrajina ponovo cilja rusku teritoriju; Zalihe goriva u luci Taman, Krasnodar u plamenu

U postu na svom Telegram kanalu, guverner Krasnodarskog kraja Kondratiev objavio je da su se zapalili rezervoari za naftu u luci Taman. Požaru je dodeljen najveći stepen složenosti, vatrogasci rade na licu mesta i nema povređenih.

Uzrok požara na rezervoarima nafte koji se nalaze u krugu sela Volna još nije utvrđen, ali je najverovatnije reč o udaru ukrajinske bespilotne letelice.

Iako još nema zvaničnog saopštenja ruskih vlasti, gašenje požara se nastavlja na licu mesta, a uključuje veliku količinu specijalne opreme.

„Situacija je pod kontrolom. Na mestu požara su vatrogasci, Ministarstvo za vanredne situacije i Hitna pomoć. Nema pretnje za stanovnike sela“, naveo je u svojoj poruci i guverner Krasnodarske teritorije.

Ruski mediji su takođe preneli da je verzija sa ukrajinskim napadom dronom najverovatnija i da se uklapa u taktiku koju su nedavno koristile ukrajinske specijalne službe. S obzirom na niz incidenata na ruskoj teritoriji, novinari veruju da to neće biti poslednji napad ove vrste. Od ukrajinske strane očekuju masovnu upotrebu dronova, kao i druge subverzivne akcije protiv železnice i civilne infrastrukture.

Ruski Geran po

Sa druge strane, kamikaze dronovi „Geran” sinoć su udarili u skladište nafte u Kropivničkom. Rusi takođe izveštavaju o uspešnom uništavanju skladišta Oružanih snaga Ukrajine u Konstantinovki.

Oružane snage Rusije pogodile su baze Oružanih snaga Ukrajine u Harkovskoj oblasti. Izvršena je serija napada na ukrajinske jedinice u oblasti Harkova. Gađani su položaji u Kupjansku i Volčansku. Takođe napadi Geranom prijavljeni su u Kijevskoj oblasti.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave