NaslovnaNovostiMasovni ruski udari pogodili ukrajinsku vojsku u Dnjepropetrovskoj oblasti

Masovni ruski udari pogodili ukrajinsku vojsku u Dnjepropetrovskoj oblasti

Ruske snage izvele su još jedan masivan napad na ukrajinske vojne objekte daleko od linije fronta. Do sada su prijavljeni ruski udari u gradu Pavlogradu u ukrajinskoj Dnjepropetrovskoj oblasti.

Za napad su navodno korišćene ruske rakete i bespilotne letelice kamikaze.

Prema preliminarnim izveštajima, u gradu je već odjeknulo najmanje osam eksplozija. Mete su navodno bila skladišta i industrijska zona. Prijavljena su i oštećenja na vozovima i železničkim šinama.

Pavlograd je strateški važan grad u Dnjepropetrovskoj oblasti, gde se nalaze dve železničke čvorišne stanice neophodne ukrajinskim snagama za prebacivanje rezervi u Kramatorsk, Slavjansk i Bahmut. Grad je više puta bio meta raketnih udara prošle godine.

U gradu je navodno raspoređeno mnogo ukrajinskog vojnog osoblja i opreme. Usred predstojeće ukrajinske ofanzive, njihov broj se nedavno povećao. Pretpostavlja se da je ukrajinska vojska poslala dosta trupa i opreme u grad, pristojno pokrivajući područje protivvazdušnom odbranom. Međutim, izgleda da to nije bilo dovoljno i ruske rakete su dostigle svoje ciljeve.

Snimci sa lica mesta potvrđuju da je usled napada došlo do sekundarnih detonacija, što znači da su najverovatnije uništeni vojni objekti. Ciljevi mogu biti vozovi sa opremom i municijom, skladišta ili rakete protivvazdušne odbrane.

Lokalne ukrajinske vlasti tek treba da komentarišu raketne udare u trenutku pisanja ovog članka. Oni su podsetili meštane da ne ignorišu sirene za vazdušnu opasnost i ostanu u svojim skloništima.

Ukrajinski izvori su izvestili oko dva posle ponoći da od 3 do 16 ruskih strateških bombardera Tu-95MS leti ka Ukrajini. Takođe postoje izveštaji o lansiranju raketa sa Azovskog mora. Još eksplozija je prijavljeno u Sumskoj, Dnjepropetrovskoj i Kijevskoj oblasti, predgrađu Kijeva. Po svemu sudeći, u narednim satima se očekuje još ruskih udara.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave