NaslovnaNovostiBivša članica švedske ekstremno desničarske stranke u ukrajinskim oružanim snagama

Bivša članica švedske ekstremno desničarske stranke u ukrajinskim oružanim snagama

Karolin Nordengrip, koja je između 2018. i 20022. bila mesto u švedskom parlamentu – Riksdagu – za krajnje desničarsku stranku Švedskih demokrata, potvrdila je da se pridružila redovnim snagama ukrajinske vojske.

Nordengrip je tu vest potvrdila na svom Instagram profilu, odakle se zahvalila na svim porukama podrške koje je dobijala nakon što se saznao za njenu odluku da se pridruži ukrajinskim snagama.

U naknadnom intervjuu za Radio Svoboda, Nordengrip je potvrdila da će služiti u 47. mehanizovanoj brigadi “Magura” i da će uskoro biti poslata na front. Prema njenim rečima, odluku da napusti politiku i da preduzme ovaj korak donela je nakon što je od ukrajinskog ambasadora u Švedskoj čula šta se dešava u zemlji.

”Sve je počelo u Riksdagu, na sastanku, bukvalno drugog dana nakon početka rata. O situaciji u Ukrajini ispričao nam je njihov ambasador u Švedskoj, i sećam se da sam pomislila: ”Šta ja radim ovde”, otkrila je.

karolina
Karolin Nordengrip; foto: instagram

„Bukvalno nedelju dana kasnije već sam bila u Ukrajini“, rekla je Nordengrip, koja je već šest nedelja radila kao dobrovoljac u regionu Kijeva u martu prošle godine, pre nego što je morala da se vrati u Švedsku da završi svoje poslaničke dužnosti.

2 KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave