NaslovnaNovostiRuski jurišni helikopteri uništavaju sopstvena oklopna vozila?

Ruski jurišni helikopteri uništavaju sopstvena oklopna vozila? [VIDEO]

Ruske oružane snage navodno koriste svoje jurišne helikoptere za uništavanje napuštenih oklopnih vozila na linijama fronta.

Prema ukrajinskom portalu Militarii, na internetu su podeljeni snimci na kojima se vide tekući helikopterski napadi u Donjeckom regionu na istoku Ukrajine.

Na snimku se navodno vidi jurišni helikopter u akciji, ali su mete bila ruska oštećena i napuštena borbena vozila.

Prema aktivnim posmatračima društvenih mreža, Rusi su iz jurišnog helikoptera pogodili dva sopstvena borbena vozila pešadije u regionu Donjecka.

Ukrajinski stručnjaci na Telegramu sugerišu su da su Rusi pogodili sopstvena borbena vozila pešadije BMP-1 kod Mikilskea. Napuštena borbena vozila ruskih trupa ostavljena su u blizini šumskog pojasa između polja.

Pretpostavlja se da su ruski jurišni helikopteri koristili navođene protivtenkovske rakete za uništavanje napuštenih oklopnih vozila.

9 KOMENTARA

  • Tesko je biti realan ksd tvoji ukrajinski fasisti gube na svim frontovima….da li je moguce da volis fasiste iako a morao si da ucis i u osnovnoj i srednjoj skoli sta je fasizam i sta je uradio ne Evropi nego celom svetu….
   Izvini da li si uopste isao u skolu

 1. U mirnodopskim okolnostima je sve ok i kod odbrane sopstvene teritorije sve funkcionise ok ali prilikom agresije kada napadas selo koje ne znas ni na karti naci 1500 km od kuce jsve pada u vodu. Rusi su doziveli debakl izgubiti 2000 tenkova za godinu dana je vise od poraza. Bezati 200 km od Kijeva,150 km od Harkiva,85 km od Hersona je vrlo motivirajuce za ruse .Samo u partizanskim filmovima i kod rusa nema poginulih kada jurisas na bunkere

  • 2000 tenkova?
   Šta li su onda Ukrajinci izgubili?
   A čini mi se da se pogađa sve bolje ili ne pratim dovoljno na času.
   Šta da kažemo za ukrajinski PVO, pogodili su više civilnih ciljeva nego aviona.
   Ja bih samo voleo da vidim obrnutu situaciju, gde bi Rusija finansirala Ukrajinu za borbu protiv zapada, pa da vidimo taj NATO u borbi sa kvalitetnim neprijateljem.

 2. Napokon neko normalan da razmišlja. Sada je bila prikazana vežba ruskih jedinica gde se videlo savršenstvo sadejstva svih rodova vojske koji jedni druge podržavaju i štite što svodi mogućnost vlastitih gubitaka na NULU!!! DALI IMA NEKO NORMALAN DA TU TAKTIKU UPOTREBI I U UKRAJINI!!!?????

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave