NaslovnaNovostiDim na tenkovskom poligonu u Kazanju

Dim na tenkovskom poligonu u Kazanju

Na društvenim mrežama se 16. aprila proširila vest kako se u okolini Kazanja, glavnog grada Tatarstana, začula snažna eksplozija. Uskoro su se pojavile i fotografije na kojima se vidi gusti oblak belog dima.

Dim se, navodno, podizao iz zone Višeg kazanjskog tenkovskog učilišta, Orenburški trakt 6. Na pitanje reportera ”Inkazan”, zvaničnici MČS (Ministarstvo za civilnu odbranu, vanredne situacije i otklanjanje posledica prirodnih katastrofa) su izjavili da nisu dobili nikakvu informaciju o eksploziji.

Šta više, reporteru 116.RU potvrdili su da, ukoliko se nešto i dogodilo na tenkovskom poligonu, to je u nadležnosti Ministarstva odbrane.

U nedostatku zvaničnih informacija, mrežama su počele da kruže različite pretpostavke. Na Telegram kanalu Война с фейками izneta je tvrdnja da je dim na snimcima karakterističan kada se zapali seno ili suva trava te da je požar ugašen do 16,30 časova bez žrtava, a da se vest širi po ukrajinskim nalozima na socijalnim mrežama u propagandne svrhe.

S druge strane, na socijalnoj mreži Vkontakte, pojavilo se mišljenje da nije u pitanju dim od požara nego upotreba dimnih zavesa koje se koriste tokom vežbi. Ni ovu informaciju niko nije zvanično potvrdio.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave