NaslovnaNovostiRuska vojska dobila novi individualni komplet prve pomoći

Ruska vojska dobila novi individualni komplet prve pomoći

U senci medijskih zvezda Specijalne vojne operacije u Donbasu, kindžala, cirkona, kalibara, gerana, kamova i himarsa, na beskrajnim stepama, u hiljadama rovova borci, kao crvići, pokušavaju da prežive u svojim rovovima i zaklonima koliko god duže mogu. 

Kad nekoga nešto pogodi, u najvećem broju slučajeva oslonjen je na svog saborca, često i na samog sebe, a najređe na organizovanu medicijsku službu kojoj treba vremena i povoljnih okolnosti da dođe do ranjenika – i obratno. Kao i u svim ratovima ovoga sveta do sada, vojnik mora da se pouzda u prvu pomoć.

Skoro 14 meseci nakon početka SVO u Ukrajini, u Rusiji se pojavila nova verzija individualnog kompleta prve pomoći za vojno osoblje. Reč je o individualnom kompletu prve pomoći broj sedam (APPI-7).

Prema navodima ruskih skoro vojnih javnosti, rusko Ministarstvo odbrane je već počelo da kupuje i snabdeva trupe, kao i da menja stare individualne komplete prve pomoći novim APPI-7, uključujući i područje specijalnih operacija. Video ispod prikazuje šta je uključeno u paket APPI-7 i kako koristiti sadržaj.

APPI-7 uključuje: funkcionalnu torbicu opremljenu modulom koji se može ukloniti, gumeni hemostatski podvezak u vidu trake, hemostatski podvezak, lokalni hemostatski agens, sterilni kompresioni zavoj (sredstvo za previjanje), anestetik u cevi za špric u zaštitnoj futroli, akvabriz 2.5 (10 tableta za dezinfekciju vode u pakovanju), zakrivljene tupe makaze za sečenje zavoja, trajni marker, individualno antihemijsko pakovanje (IPP-11), brošuru za prvu pomoć. Spoljašnji nosači vam omogućavaju da bezbedno pričvrstite APPI-7 na uniforme vojnog osoblja, a unutra postoje mesta za smeštaj još dodataka.

APPI-7 je korak napred u smislu opremanja vojnog osoblja i brige o bezbednosti njihovih života. Novi individualni komplet prve pomoći značajno se razlikuje na bolje od ranijih verzija.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave