NaslovnaNovostiNovi testovi češkog trenažnog aviona L-39NG dodali su mogućnosti naoružanja

Novi testovi češkog trenažnog aviona L-39NG dodali su mogućnosti naoružanja

Aero Vodochody, češki proizvođač aviona, nedavno je objavio uspešno završene testove primarnog naoružanja njihovog novog mlaznog aviona L-39NG. Tokom testova, koji su sprovedeni u Mađarskoj, inženjeri i piloti su ispalili 230 raketa i ispustili gotovo 70 bombi kako bi testirali efekte na motor, hitno odbacivanje tereta i preciznost aviona.

L-39NG je visoko napredan avion koji može nositi i istočne i zapadne sisteme naoružanja i odgovarajuću avioniku. Tokom testova naoružanja, koji su bili podeljeni u tri faze, avion je stavljen na test da bi se utvrdila njegova sposobnost i spremnost da se suoči sa izazovima modernog ratovanja.

Prvi deo testa naoružanja je bio dizajniran da utvrdi efekat ispaljivanja raketa na performanse motora. Dizajneri i piloti su testirali ispaljivanje raketa S-5 iz blokova UB-16 i njihov efekat na rad motora. U drugoj fazi testa, piloti su izveli testove hitnog ispuštanja bombi, spoljnih rezervoara za gorivo i blokova raketa. Na kraju, u trećoj fazi testa, ispaljivane su rakete radi preciznosti.

Svi testovi oružja su ispunili očekivanja, a rezultati su bili uspešni. Međutim, Aero Vodochody razmatra dodatni spektar oružja u skladu sa specifičnim zahtevima kupca. Ova fleksibilnost i prilagodljivost čine L-39NG idealnim avionom za moderne scenarije ratovanja.

Da bi se osigurala precizna i detaljna testiranja, L-39NG ima sistem za merenje koji beleži oko 300 parametara leta. Video snimci se takođe koriste za procenu uspeha testova. Digitalni video snimač je instaliran u avionu, a takođe se snima i prikaz na pilotskom HUD-u.

Aero Vodochody koristi pratilac avion za snimanje, odakle kameraman snima napredak testova iz zadnje kabine. L-39NG sam po sebi ima još pet dodatnih kamera koje snimaju testove iz različitih uglova. Korišćena su i dva drona sa kamerama kako bi se utvrdio tačan uticaj naoružanja na ciljnom području.

Svi snimci i merenja su precizno sinhronizovani u vremenu u svrhu procene rezultata svakog testa, utvrđivanja preciznosti pogodaka i trajektorije ispuštene opreme.

Zaključno, uspešno završeni testovi oružja za L-39NG predstavljaju značajan uspeh za Aero Vodochody. Svestranost i prilagodljivost ovog aviona, zajedno sa njegovim naprednim sposobnostima, čine ga idealnim izborom za moderne ratne scenarije.

Pratite nas na Google News-u.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave