NaslovnaNovostiRuska vojska izvela probno lansiranje interkontinentalne balističke rakete

Ruska vojska izvela probno lansiranje interkontinentalne balističke rakete [VIDEO]

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je 12.04.2023. da su Strateške raketne trupe (RVSN) izvele probno lansiranje interkontinentalne balističke rakete sa dometa u Astrahanskoj oblasti. Borbena jedinica rakete uništila je cilj koji se nalazi na poligonu u Kazahstanu.

Borbena posada RVSN je 11. aprila uspešno lansirala interkontinentalnu balističku raketu uz pomoć mobilnog raketnog sistema koji se nalazi na zemlji na centralnom interspecifičnom poligonu u Kapustin Jaru (Astrahanska oblast)“, navodi se u – saopštenju za javnost. ministarstva, koju je preuzela agencija Interfaks.

„Bojeva glava test rakete pogodila je konvencionalnu metu koja se nalazi na poligonu Sari-Šagan u Republici Kazahstan sa navedenom tačnošću. Ciljevi lansiranja su u potpunosti ispunjeni“, istakli su predstavnici ruskog Ministarstva odbrane.

Prema njihovim izjavama, „svrha lansiranja je bila testiranje perspektivne borbene opreme interkontinentalnih balističkih raketa. Ovo lansiranje je omogućilo da se potvrdi ispravnost dizajna kola i tehničkih rešenja korišćenih u razvoju novih strateških raketnih sistema“.

prikolica za icbm
prikolica za icbm

Rusko Ministarstvo odbrane je u maju 2020. izvestilo da je na poligonu Kapustin Jar nadograđen merni kompleks za testiranje naprednog naoružanja.

Kako su saopštili predstavnici ministarstva, on omogućava testiranje borbene opreme, uključujući i u perspektivnoj konfiguraciji, u čitavom nizu mogućih uslova za isporuku ciljeva u interesu RVSN.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave