NaslovnaMornaricaPrvi turski desantni brod – nosač helikoptera

Prvi turski desantni brod – nosač helikoptera

U turskom brodogradilištu Sedef Tuzla Tersanesi kompanije Sedef Gemi İnşaatı Sanayii A.Ş (deo Turkon holdinga) u Tuzli, na južnoj periferiji azijskog dijela Istanbula, 10. aprila 2023. godine je zvanično održana ceremonija predstavljanja univerzalnog desantnog broda L 400 Anadolu.

Ceremoniji je prisustvovao turski predsednik Redžep Tajip Erdogan. Sa ukupnim deplasmanom od 27,5 hiljada tona i dužinom trupa od 231 metar, univerzalni desantni brod Anadolu postao je najveći ratni brod u istoriji turske flote, nadmašivši i bivšu krstaricu Yavuz (Goeben).

U svom govoru na ceremoniji, Erdogan je nazvao Anadolu vodećim brodom turske mornarice i ponosom cele Turske. Takođe je istakao da je Anadolu prvi ratni brod na svetu dizajniran da bazira bespilotne letelice.

„Ovaj desantni brod ima sve mogućnosti da se koristi u vojnim i humanitarnim operacijama bilo gde u svetu. Zahvaljujući brodu Anadolu, Turska će postati jedan od svetskih lidera u tehnologijama, sistemima i rešenjima koja menjaju situaciju na terenu“, rekao je Erdogan.

Tokom ceremonije porinuća, na palubi Anadolu nalazila su se dva protivpodmornička helikoptera Sikorsky S-70B-28 Seahawk i borbeni helikopter Bell AH-1W SuperCobra kao i prototipovi dve bespilotne letilice grupe Baykar – Bayraktar Kızılelma (MIUS) i klipni Bayraktar ​​TB3 (posljednji je specijalno dizajniran za palubu).

Prvi turski univerzalni desantni brod (UDC) L-400 Anadolu izgrađen je po projektu španskog brodograditeljskog udruženja Navantia i zapravo je analog UDC Juan Carlos I koji je ranije izgrađen za špansku mornaricu. Ugovor za projektovanje i izgradnju broda u okviru Havuzlu programa Cıkarma Gemisi (LPD), a po projektu španskog Huan Karlos I, potpisala je 7. maja 2015. brodograditeljska kompanija Sedef Gemi İnşaatı Sanayii A.Ş. sa Turskom odbrambenom industrijom (SSM, sada SSB).

Cena ugovora nije imenovana, ali je nezvanično procenjena na 1,4 milijarde dolara. U suštini, prema prvobitnom planu iz 2013, turska mornarica je želela amfibijski desantni brod koji bi se mogao konfigurisati kao V/STOL (vertical and/or short take-off and landing)  nosač aviona, bez prednje ski-jump rampe, optimizovanu samo za sletanje helikoptera.

Međutim, turska ratna mornarica je, nakon kupovine aviona Lockheed-Martin F-35B STOVL (short take-off and vertical-landing) Lightning II, promenila plan i odlučila se za potpuno opremljenu sletnu palubu sa rampom za ski-jump rampom. Turska je bila američki partner trećeg nivoa u programu Joint Strike Fighter u radu na F-35 Lightning II, a tursko vazduhoplovstvo je nameravalo da nabavi verziju F-35A CTOL  (conventional take-off and landing).

No, američki Senat je blokirao izvoz borbenog aviona u Tursku zbog kupovine raketnog sistema S-400 od Rusije, koji je podvrgnut sankcijama CAATSA (Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act). Tako će, umesto verzije F-35B STOVL, turska mornarica kratkoročno koristiti UCAV domaće proizvodnje kao što je Bayraktar ​​TB3. Radovi su započeli 30. aprila 2016. u brodogradilištu Sedef Shipbuilding Inc.u Istanbulu, a kobilica je položena 7. februara 2018. No, 29. aprila 2019. zapalila se mala površina ispred broda u suvom doku; manja oštećenja na zaštitnoj boji (mrlje od dima i plamena) naknadno su popravljena svežim premazom.  Pomorska testiranja Anadolu započeta su 27. februara 2022. godine.

Plovilo je namenjeno da zadovolji različite potrebe i zahteve turskih oružanih snaga, kao što su dugotrajnije borbe na daljinu ili operacije humanitarne pomoći.

Prema zvaničnim specifikacijama, TCG Anadolu će u konfiguraciji “noača aviona V/STOL” moći da prima do 10 F-35B (ako Turska uspe da ih nabavi) i 12 helikoptera srednje veličine.

Brod je dužine 231 m, maksimalne širine (beam) 32 m, visine 58 m, sa gazom od 6,8 metara. Deplasman u konfiguraciji „V/STOL nosač aviona“ je 24.660 t. ili 27.079 tona u konfiguraciji misije „amfibijski jurišni brod”. Maksimalna brzina je 21,5 čvorova (39,8 km/h) u konfiguraciji „STOVL nosač aviona“ ili 29 čvorova (54 km/h) u konfiguraciji “amfibijski jurišni brod”. Maksimalni domet Anadolu (L-400) je 9.000 nautičkih milja (17.000 km) pri ekonomičnoj brzini.

Brod ima palubu površine 5.440 m2 i hangar od 990 m2, koji može da primi ili 12 helikoptera srednje veličine ili 8 teških helikoptera Boeing CH-47F Chinook. Kada se objedine hangar i prostor za laki teret, brod može da nosi do 25 helikoptera srednje veličine. Alternativno, brod može da nosi do 10 borbenih aviona F-35B STOVL i 12 helikoptera srednje veličine, sa mogućnošću smeštaja još šest helikoptera na palubi.

Prostor za laki teret površine 1.880 m2 služi za smeštaj TEU (ekvivalentna jedinica od 20 stopa) kontejnera i 27 amfibijskih jurišnih vozila (AAV); dok površine 1.165 m2 predviđen je za 4  desantna plovila (LCM) ili dva desantna plovila sa vazdušnim jastukom (LCAC), ili dva desantna plovila za prevoz trupa (LCVP). Garaža površine 1.410 m2 za teške terete, može primiti 29 glavnih borbenih tenkova (MBT), amfibijska jurišna vozila i TEU kontejnere.

Brod je zaštićen sonarom za otkrivanje ronilaca ARAS-2023 (DDS) i ima posadu od 261 ljudi. Sve sisteme naoružanja broda nabavile su turske firme Aselsan i Havelsan. Brod ima turski sistem borbenog upravljanja, odnosno GENESIS-ADVENT, koji su integrisali Aselsan i Havelsan. Sletanje aviona u svim vremenskim uslovima pomaže precizni prilazni radar Leonardo SPN-720 APR (Precision Approach Radar).

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave