NaslovnaNovostiNovi način vojne evidencije ruskih regruta

Novi način vojne evidencije ruskih regruta

Državna Duma RF usvojila je promene u vojnoj evidenciji. Promene podrazumevaju digitalizaciju sistema vojne registracije. Kako je objasnio Andrej Kartapolov, predsednik Odbora za odbranu, novine će uticati na proceduru obaveštavanja građana.

Tradicionalni načini obaveštavanja – putem papirnih poziva i poslodavca, i dalje ostaju na snazi. No, od sada se u način dostave poziva za prijave uvodi i mogućnost preporučenom poštom ili u elektronskom obliku. „Vojni obveznici obveznici ih mogu dobiti ili preko ličnog naloga, ili preko portala državnih službi, ili u MFC“, objasnio je ranije Andrej Kartapolov.

Takođe, Federalna poreska služba, Ministarstvo unutrašnjih poslova, CIK, Ministarstvo prosvete, sudovi, medicinske organizacije i socijalni fond biće u obavezi da u elektronskom obliku dostave podatke neophodne za vođenje vojne evidencije o građanima koji su kod njih na evidenciji. 

Izmenama i dopunama nacrta zakona biće predviđen niz „privremenih” mera za one koji izbegavaju poziv. Regrut će se smatrati vojnim obveznikom ako je odbio da primi poziv ili, na primer, ne stupi u kontakt. Istovremeno, Rus koji se nije pojavio na dnevnom redu biće u obavezi da tokom sledećeg poziva samostalno dođe u vojni komesarijat u roku od dve nedelje od njegovog početka.

ruska vojna knjizica
ruska vojna knjizica

Istovremeno, Duma je odobrila amandman kojim se ograničava izlazak iz Ruske Federacije za one koji su dobili poziv za odsluženje vojnog roka pre nego što se prijave vojnom odseku.

Duma je takođe podržala obavezu Federalne poreske službe, Ministarstva unutrašnjih poslova, Centralne izborne komisije, Ministarstva prosvete, sudova, medicinskih organizacija i socijalnog fonda da daju podatke građana za vojnu registraciju.

Poziv će se smatrati uručenim po isteku sedam dana od dana upisa u registar sudskih poziva. Podaci o građanima koji nisu prijavljeni biće poslati u odsek za vojnu registraciju i evidenciju.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave