Naslovna Novosti Ukrajinski Su-27 i MiG-29 rade sa javnih puteva

Ukrajinski Su-27 i MiG-29 rade sa javnih puteva

0
ukrajinski su 27 i mig 29 rade sa javnih puteva
ukrajinski su 27 i mig 29 rade sa javnih puteva
google news

Na društvenim mrežama pojavio se video snimak poletanja ukrajinskih borbenih aviona Su-27 i MiG-29 sa javnog puta. Nekoliko ukrajinskih vojnih lica je blizu puta.

Pretpostavlja se da je video snimljen u Dnjepropetrovskoj oblasti. Po svemu sudeći, Ukrajina ima sve manje opremljenih aerodroma sa pistama, a piloti sa tehničkim rizikom prinuđeni su da koriste civilne puteve.

U međuvremenu, SAD i druge zapadne zemlje ne planiraju da prebace lovce F-16 u Kijev. Jedan broj stručnjaka smatra da ovi avioni neće pomoći Oružanim snagama da pobede na bojnom polju, pošto u Ukrajini praktično nema pilota sposobnih da upravljaju takvim avionima. Priprema neophodnih specijalista bi oduzela dosta vremena.

Portparol Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine, Jurij Ignat se ne slaže sa ovom tačkom gledišta. Prema njegovim rečima, Ukrajini je potreban F-16, pošto je to najzastupljenija letelica na Zapadu (oko 4,5 hiljada komada u 25 zemalja), a za sve ostale lovce bi morali da čekaju predugo. Istovremeno, Ignat je uveren da će F-16 pomoći ukrajinskoj borbenoj avijaciji da osvoji prevlast u vazduhu.

ukrajinski lovac mig 29 ispaljuje raketu vazduh vazduh
ukrajinski lovac mig 29 ispaljuje raketu vazduh vazduh

On takođe smatra da su Kijevu potrebni lovci generacije 4+ i odgovarajuće naoružanje: rakete za uništavanje vazdušnih i kopnenih ciljeva, krstareće rakete, protivbrodsko oružje, vođene bombe i još mnogo toga.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version