NaslovnaNovostiRusija testira nova oklopna vozila na platformi Bumerang: BMP K-17 i BTR...

Rusija testira nova oklopna vozila na platformi Bumerang: BMP K-17 i BTR K-16

U Rusiji su počela državna ispitivanja novih borbenih vozila na točkovima stvorenih na platformi Bumerang, a planirano je da budu završena do kraja godine, rekao je za RIA Novosti obavešteni izvor.

„Na jednom od vojnih poligona počela su državna ispitivanja borbenih vozila na točkovima na platformi Bumerang — oklopnih transportera K-16 i borbenih vozila pešadije K-17“, sagovornik agencije kaže.

On je pojasnio da je „završetak državnih ispitivanja oklopnih transportera i borbenih vozila pešadije „Bumerang“ zakazan za kraj ove godine“.

Prema rezultatima državnih testova, borbena vozila Bumerang trebalo bi da dobiju slovo O1, što im omogućava da započnu masovnu proizvodnju“, dodao je izvor. Prema rečima sagovornika agencije, u okviru državnih testova oklopnog transportera i borbenog vozila pešadije „Bumerang“ proći će niz testova.

Objedinjena borbena platforma na točkovima „Bumerang“ vam omogućava da na svojoj osnovi kreirate vozila za različite namene: pored borbenih vozila pešadije i oklopnih transportera, komandna i štabna vozila, oklopna medicinska, kao i vozilo za vatrogasnu podršku i tako dalje.

BMP K-17 na platformi Bumerang ima dužinu trupa od 8,8 metara, borbenu težinu veću od 28 tona, maksimalnu brzinu na autoputu od oko 100 kilometara na sat i domet krstarenja od 800 kilometara.

Glavno naoružanje vozila je daljinski upravljani borbeni modul Boomerang-BM, opremljen automatskim topom od 30 mm i lanserima protivtenkovskog raketnog sistema Kornet.

Platformu Boomerang odlikuje višeslojni oklop i poboljšana zaštita od mina. Motor se nalazi ispred vozila, što vam omogućava da sletite i pokupite trupe sa krme.

IzvorRIA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave