NaslovnaNovostiVagner preuzeo kontrolu nad zgradom Bahmutske administracije; Prigožin lično podigao zastavu u...

Vagner preuzeo kontrolu nad zgradom Bahmutske administracije; Prigožin lično podigao zastavu u čast Tatarskog

Nešto pre ponoći, jedinice Vagnerove privatne vojske preuzele su kontrolu nad administrativnom zgradom u Bahmutu, istakavši na njoj transparent privatne vojne kompanije. Ovo je saopštio Evgenij Prigožin, objavivši odgovarajući video ispred zgrade gradske uprave.

Prema rečima Prigožina, neprijatelj je izbačen iz centralnog dela grada i trenutno ruske snage kontrolišu zgradu gradske uprave Bahmuta. U stvari, to znači da je ukrajinska vojska već potpuno izmeštena u zapadni deo grada.

U ovom trenutku, uzimajući u obzir prelazak pod kontrolu ruskih snaga centralnog dela Bahmuta, to znači da je grad približno 80% pod kontrolom ruskih trupa. Ipak, prema rečima Prigožina, borbe u zapadnom delu Bahmuta i dalje traju, pa je potrebno neko vreme dok se ne uspostavi puna kontrola nad gradom.

Prema ekspertima, Bahmut bi u maju mogao da pređe pod rusku kontrolu, ali zbog prisustva značajnih snaga ukrajinske vojske na zapadnoj periferiji grada postoji realna mogućnost da Oružane snage Ukrajine pokušaju da pređu u kontranapad.

6 KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave