NaslovnaNovostiU borbu protiv Rusije, na strani Ukrajine, učestvuju stranci iz 50 zemalja

U borbu protiv Rusije, na strani Ukrajine, učestvuju stranci iz 50 zemalja

Tim online.ua, uz pomoć Ukrajinskog odbrambenog obaveštajnog direktorata (GUR), objavio je dokumentarac o strancima koji se bore protiv Rusije u Ukrajini od početka invazije u punom obimu.

Online.ua je u dokumentarno-propagandnom filmu rekao da je još u martu 2022. godine “Međunarodna legija” započela svoje borbene misije. Redovi Legije nastavljaju da rastu dobrovoljcima iz više od 50 zemalja, a Ukrajina sa zahvalnošću prihvata pomoć stranih plaćenika.

Strani plaćenici u Ukrajini

Dokumentarno propagandni film „Međunarodna legija. Bezgranična volja“ priča je o navodnim dobrovoljcima koji su se pridružili Oružanim snagama Ukrajine da brane nezavisnost Ukrajine.

Među herojima je borac Hari (Škot); on je čuo za rat Rusije i Ukrajine još od 2014. i pridružio se Legiji početkom marta 2022. O Rusima kaže vrlo nedvosmisleno: „Od kada sam došao ovde, shvatio sam da ih nije briga na koga pucaju..”

Erik, borac Legije, veruje da je glavni problem Rusa njihov ego. Nema šanse da prihvate svoj poraz u Ukrajini: „Očigledno, oni nisu u ratu sa NATO trupama. Oni bi mogli da prihvate da budu poraženi od NATO-a, ali ne mogu da prihvate da ih porazi Ukrajina.

Treći intervjuisani Maks, navodno je napustio studije u rodnom Brazilu da bi se uključio u borbu: „S obzirom na ovo što sam video ovde – to su ratni zločini i genocid. Zato što bombarduju ciljeve tamo gde nema vojske. Nema sumnje da Putin treba da snosi odgovornost za ovo.

Ovi legnionari su “uvereni” da “svet mora da nastavi da podržava Ukrajinu, jer je to pitanje demokratije i slobode za ceo svet, a ne samo za jednu zemlju.”

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave