NaslovnaNovostiLutajuća municija uništila haubice M777, FH70 kijevskih snaga

Lutajuća municija uništila haubice M777, FH70 kijevskih snaga [Video]

Ruska vojska uništila je još dve haubice kijevskih snaga, zapadne proizvodnje, koristeći lutajuću municiju Lancet.

25. i 26. marta, na internetu su se pojavila dva video snimka koji pokazuju napade na FH70 i M777 155 mm haubica kijevskih snaga na neodređenom frontu u zoni specijalne vojne operacije. Obe haubice su dobile direktne pogotke.

ZALA Aero Group, podružnica ruskog odbrambenog giganta Kalašnjikova, proizvodi dve verzije Lanceta, Izdelie-52 sa izdržljivošću od 40 minuta i bojevom glavom od tri kilograma i veću Izdelie-51 koja ima izdržljivost od sat vremena i naoružan je bojevom glavom teškom pet kilograma.

Obe verzije lutajuće municije opremljene su elektro-optičkim sistemom koji može da otkrije, prati i zaključa se na statičnim i pokretnim metama.

Haubica FH70 ima domet od 24 kilometra ili do 30 kilometara sa granatama proširenog dometa. Haubica može da ispali rafal od tri projektila za 15 sekundi zahvaljujući jedinstvenom poluautomatskom sistemu za punjenje koji se sastoji od nosača za punjenje i automatskog punjača. Ukrajina je dobila deset takvih haubica iz Italije, a kasnije još 24 iz Estonije.

M777

Haubica M777 ima maksimalnu brzinu paljbe od sedam projektila u minuti sa dometom do 40 kilometara kada se ispaljuje precizno navođenim mecima M982 Excalibur. Kijevske snage su do sada dobile 152 haubice ovog tipa. SAD su obezbedile 142, dok je Kanada obezbedila četiri, a Australija šest.

Kijevske snage se i dalje bore da izjednače vatrenu moć ruske vojske, uprkos tome što su od svojih saveznika dobile više od 800 artiljerijskih sistema.

2 KOMENTARA

  1. Rusija treba da vodi rat sve dok zapad nebaci na kolena amerika treba jednom da plati za svoje zlocine sto je pocinila svuda po svetu a ako treba neka amerika oseti snagu nuklearnog oruzja rusije

  2. Dzaba nacistima jad je nestalo vojske nepravda i zlocinska nacisticka vlas u Ukraine koja je sama unistila tu zemnju i narod i sluzi amerikanskim zlocincima koi samo seju zlo i ubistva po svetu zarad svoje pohlepe. Mora se staviti kraj,nemoze se dozvoliti americke zlocince da idalhe unistavaju suverene drzave i njihove gradjane i demokratsi izabrani vodje da americke zlocince unistavaju,kao sto je njihov plan sa Ukrainom.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave