NaslovnaNovostiRuske podmornice ispalile torpeda u Crnom moru

Ruske podmornice ispalile torpeda u Crnom moru

Prethodnih dana ruska mornarica izvodi vežbe sa minopolagačima, podmornicama i ratnim brodovima u Crnom moru, javlja više izvora pozivajući se na zvanične informacije ruskog Ministarstva odbrane.

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu Ministarstva odbrane Rusije, Rusija je izvela vežbe sa svojim podmornicama u Crnom moru. U okviru vežbe izvedeno je gađanje torpedima sa podvodnog položaja podmornicama B-271 Kolpino i B-262 Stari Oskol Crnomorske flote. U saopštenju za javnost objavljenom na zvaničnom sajtu Ministarstva odbrane Rusije nalaze se sledeće izjave:

Posade dizel-električnih podmornica „Kolpino” i „Stari Oskol” Crnomorske flote su gađale praktičnim torpedima iz podmorja. Tokom događaja, podmornice su se preselile na teren za borbenu obuku, izvele niz pripremnih vežbi i zaronile na unapred određenu dubinu za gađanje.

Posada podmornice je uspešno izvršila postavljene zadatke i sa potopljenog položaja ispalila torpedo na simulirani morski cilj na prihvatljivoj bezbednoj udaljenosti od strane jednog od brodova flote.

Nakon završenog gađanja, sva torpeda su podignuta iz vode torpednim čamcem. Efikasnost upotrebe torpednog naoružanja od strane posade crnomorskih podmornica biće procenjena nakon dobijanja podataka o navođenju torpeda na cilj u laboratorijskim uslovima. Gađanje torpedom je obavezan element borbene obuke podmornica i sprovodi se prema odobrenom planu.

Rusija je izvela i minsku vežbu u Crnom moru

U saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu Ministarstva odbrane Rusije, polaganje mina uz učešće korveta klase Bujan-M RFS Graivoron, RFS Ingušetija, RFS Višnji Voločok, minolovca klase Aleksandrit RFS Ivan Antonov, minolovca klase Natja RFS Kovrovec su bili angažovani na vežbi postavljanja mina i prelaska minskih polja.

 

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave