NaslovnaNovostiUkrajinski GUR tvrdi da je uništio ruske rakete Kalibar u napadu dronovima...

Ukrajinski GUR tvrdi da je uništio ruske rakete Kalibar u napadu dronovima na Krimu

Uveče 20. marta ruske krstareće rakete uništene su u bazi Đankoi na severu Krima, saopštila je ukrajinska vojna obaveštajna služba.

Štampa u Ukrajini i Rusiji, kao i Telegram kanali, izvestili su o napadu dronom, dok Kijev tvrdi da je uništeno nekoliko projektila Kalibar.

„Eksplozija u gradu Đankoju na severu privremeno okupiranog Krima uništila je ruske krstareće rakete Kalibr NK tokom njihovog transporta železnicom“, objavio je GUR u ponedeljak na svom Telegram kanalu.

Rakete su bile namenjene za lansiranje sa površinskih brodova ruske Crnomorske flote, podseća pres-služba GUR-a.

Prethodnih dana je predstavnik Glavne uprave za obaveštajne poslove Ministarstva odbrane Andri Jusov izjavio da su ruski okupatori i dalje imali 7 odsto raketa „Kalibar“.

Tvrdnje GUR-a nisu mogle biti proverene, ali su guverner ruske administracije i ukrajinski i ruski mediji i Telegram kanali izvestili o nekoj vrsti napada na bazu Đankoi u ponedeljak.

Stanovnici Đankoja prijavljuju napad ukrajinskih dronova“, javila je ruska novinska agencija Mash na svom Telegram kanalu. “Olupina jednog od njih udarila je u prodavnicu”

Iako je trenutno nejasno kakva je šteta prouzrokovana napadom, najmanje jedna osoba je povređena kao posledica oborenog drona, navodi Telegram kanal Sergeja Aksjonova, guvernera Krima.

„Ukrajinske formacije izvode još jedan napad na poluostrvo Krim“, javio je ruski Telegram kanal Ribar. „U ovom trenutku, jedinice PVO Oružanih snaga Rusije odbijaju napad dronom na Đankoi.

Oružane snage Ukrajine su sa velikim stepenom verovatnoće pokušale da pogode vojni aerodrom“, dodao je Ribar. „S obzirom na taktiku ekstremnih napada, treba očekivati pojavu bespilotnih letelica domaće proizvodnje u drugim regionima Krima.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave