NaslovnaNovostiPrvi put primećena borbena vozila M-ATV otporna na mine u Ukrajini

Prvi put primećena borbena vozila M-ATV otporna na mine u Ukrajini

Ukrajinske oružane snage su navodno dobile M-ATV vozila otporna na mine i već su ih koreiste u borbi.

Izveštaj o sukobu kaže da je kolona različitih oklopnih vozila, uključujući 4×4 M-ATV vozila otporna na mine, primećena negde u Ukrajini.

M-ATV su oklopna borbena vozila koje je razvila korporacija Oshkosh posebno dizajnirana za Avganistan, kako bi pružili bolju zaštitu od improvizovanih eksplozivnih naprava.

Sa oklopnim sistemom sa trupom u obliku slova „V“ projektovanim da odbije eksplozije improvizovanih eksplozivnih naprava i sačuva putnike, M-ATV prevozi četvoricu i jednog strelca.

Dok neka oklopna vozila mogu težiti više od 20 tona, M-ATV je težak oko 11 tona uključujući standardnu opremu i gorivo.

Kako napominje Oshkosh, vozilo može biti raspoređeno u misijama specijalnog izviđanja i sticanja ciljeva, vojne obaveštajne službe, konvencionalnog i nekonvencionalnog ratovanja i komandovanja, kontrole, komunikacija, računara, obaveštajnih, nadzornih i izviđačkih misija.

Ranije nije bilo zvaničnih izveštaja o mogućoj isporuci ovog tipa vozila ukrajinskoj vojsci od strane zapada.

14 KOMENTARA

  1. Toje sve polupano u staro gvozdje koje lezi po njivama u Ukrainu,rusi precizno nisane i lome to kao iz sale slava Rusije

    • M-ATV proizvođača Oshkosh je naziv vozila a ne vrste. MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected) je program-vrsta vozila kojoj pripada M-ATV.
      Srdačno,

  2. Otporna na protivtenkovske mine na koje ni tenkovi od 60-70 tona čelika nisu otporni?? Koja budalaština. Jel neko dobija i platu za ove gluposti??

  3. Koja glupost. Otporana na mine kazu. Pa prvo je izmisljen tenk pa protiv tenkovska,pa avion pa protivavionska…sta je danas otporno na unistenje,niata.

  4. Otporan na improvizovane eksplozivne naprave.Samo sto to nije Avganistan i mundzosi u papucama,vec naj.armija sveta i mine za oklopnjake.Tako kada naleti na minu,posle ni recikli Rom ne moze da im pokupi srafove i matice.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave