NaslovnaNovostiNeverovatan podvig vojnika u bliskoj rovovskoj borbi

Neverovatan podvig vojnika u bliskoj rovovskoj borbi [18+ VIDEO]

Video snimak vojnika Oružanih snaga RF koji sam zahvata neprijateljski rov obišao je ceo internet. U pitanju je komandant jurišne grupe 488. motorizovanog puka 144. motorizovane divizije Zapadnog vojnog okruga, Aleksandar Malcev, poznat pod pozivnim znakom „Kuban”.

On je 10. marta 2022. godine, obavljajući borbeni zadatak, uništio pet neprijateljskih vojnika (ne vide se svi na snimku) i zarobio dvojicu ukrajinskih vojnika, jedan od njih je ranjen.

Malcev je sam provalio u neprijateljske rovove i upustio se u neravnopravnu bitku, izvodeći herojski podvig prilikom obavljanja svoje vojne dužnosti.

Kako se ispostavilo, Malcevova smrt se dogodila samo tri dana nakon zauzimanja neprijateljskog rova. Vojnik je pokrio povlačenje svoje jurišne grupe sa ranjenim vojnikom. Pre toga je tri dana neprekidno učestvovao u jurišnim operacijama zauzimanja i držanja neprijateljskih uporišta.

Prema rečima kolega, jurišna grupa od šest ljudi, kojom je komandovao „Kuban“, krenula je u borbu – da zauzme neprijateljsko uporište. Položaji ukrajinskih aktivista bili su na brdu, u žbunju. U tom trenutku ukrajinski helikopter je počeo da baca granate, a mitraljezac je otvorio vatru na rusku vojsku.

U toj borbi, prema jurišnicima, „Kuban” je počeo da zaobilazi desno i pokriva svoje kolege. Time je skrenuo pažnju neprijatelja.

O samom junaku se ne zna mnogo. Mediji javljaju da je stanovnik Sankt Peterburga. Aleksandar Viktorovič Malcev (Kuban) imao 47 godina. 26. aprila 2023. mogao je da napuni 48 godina

U redovima VS RF završio je posle mobilizacije, pošto je već imao iskustvo služenja vojske i učešća u ratnim dejstvima. Tokom učešća u protivterorističkoj operaciji u Čečeniji, Malcev je, prema brojnim Telegram kanalima, odlikovan medaljom „Za hrabrost“.

Sada vojnici prikupljaju dokumente da bi Aleksandra Viktoroviča Malceva posthumno uručili zvanju Heroja Ruske Federacije.

3 KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave