NaslovnaNovostiUkrajinski komandant: Rusi u Bahmutu koriste sve svoje snage, u toku borbe...

Ukrajinski komandant: Rusi u Bahmutu koriste sve svoje snage, u toku borbe na tri strane grada

Ruske snage se ovih dana svim snagama bore u Bahmutu i ​​pokušavaju da potpuno opkole grad, navodi ukrajinski Vojni medija centar, pozivajući se na generala Aleksandra Sirskog, komandanta ukrajinskih Kopnenih snaga i komandanta Istočne grupe Oružanih snaga Ukrajina.

„Neprijatelj izvodi ofanzivna dejstva gotovo na celoj liniji fronta na istoku, pokušavajući da probije odbranu naših trupa i napreduje u dubini borbenih formacija. Najžešće borbe se nastavljaju kod Kremine, Torske, Bilohorivka i Spirne“, rekao je ukrajinski general Aleksandar Sirski.

„Međutim, Bahmut je i dalje epicentar neprijateljstava. Borbe za grad se nastavljaju. Neprijatelj je rasporedio sve svoje snage i pokušava da probije odbranu na nekoliko frontova i potpuno opkoli grad“, rekao je komandant ukrajinskih kopnenih snaga.

Sirski je izvestio da se borbe nastavljaju na severu, istoku i jugu Bahmuta, a ruske okupatorske snage trpe ogromne gubitke i povlače se, bez stvarnog uspeha na frontu. Takođe, ukrajinske oružane jedinice imaju delimičan uspeh u nekim oblastima Bahmutskog fronta.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine napomenuo je i da Rusi pokušavaju da razbiju front kod Kupijanska i Lemana.

Vazduhoplovstvo Ukrajine izvelo je šest udara na rusko vojno osoblje i opremu. Tokom jučerašnjeg dana, ruske snage su izvele 19 vazdušnih udara, ali i rasporedile višestruke raketne sisteme za izvođenje 26 udara na liniju fronta.

Na frontovima Kupijansk i Liman ruske snage su bezuspešno pokušavale da probiju odbranu ukrajinskih trupa. Izvestan broj naselja duž linije kontakta napadnut je artiljerijom.

U gradu Svatove, u Luganskoj oblasti, u jednoj od zgrada koje se nalaze u istočnom delu grada, nalazi se nova improvizovana bolnica ruske vojske. Trenutno se nalazi oko 30 teško povređenih ruskih vojnika koji su tamo dovedeni u poslednja dva dana.

Generalno, beleži se porast broja teško ranjenih ruskih vojnika, a evakuacioni letovi na teritoriju Ruske Federacije povećani su sa dva na tri nedeljno.

1 KOMENTAR

  1. E,vala,ja nista u ovom ratu ne razumijem.Rusi 6 mjeseci ne mogu da osvoje gradic od 60 000 ljudi.I jedna i druga strana se hvale kako imaju rakete i granate kojima mogu da pogode komarca na 20 kilometara,svi se hvale termobaricnim oruzjem, od kojeg,navodno,nema odbrane,prica se kako se dnevno na frontu ispali 20 – 60 000 granata…i jedan gradic ne moze da se osvoji…Da uzmemo prostu matematiku…ako je 50 000 ruskih vojnika opkolilo Bahmut i svaki od njih da ispali samo 100 metaka dnevno…to je 5 000 000 metaka puta ovih 180 dana…pa tamo ne bi do sada trebala ni bakterija da bude ziva,a kamo li covjek…Sto rece onaj Grk…sad znam da nista ne znam…

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave