Naslovna Novosti Odmah nakon Poljske, Slovačka odobrila slanje lovaca MiG-29 u Ukrajinu

Odmah nakon Poljske, Slovačka odobrila slanje lovaca MiG-29 u Ukrajinu

1
vlada slovacke odobrila je plan da ukrajini da svoju flotu od 13 borbenih aviona mig 29 iz sovjetske ere petr david josek associated press
vlada slovacke odobrila je plan da ukrajini da svoju flotu od 13 lovaca mig 29
google news

Vlada Slovačke jutros je odobrila slanje borbenih aviona MiG-29 u Ukrajinu. To je jutros potvrdio slovački premijer Eduard Heger. Slovačka je to potvrdila dan nakon što je Poljska najavila da će narednih dana u Ukrajinu poslati četiri aviona MiG-29.

Slovačka flota od 11 aviona MiG-29 penzionisana je prošlog leta i većina njih nije u operativnom stanju. Poslaće one koji su u funkciji, a ostali će ići za rezervne delove.

Slovačka će Ukrajini poslati 13 MiG-29, objavili su lokalni mediji. Podsetimo, i Poljska i Slovačka su članice NATO. Slovačka će takođe isporučiti deo svog sistema protivvazdušne odbrane KUB, rekao je premijer Eduard Heger.

Slovačka će dobiti finansijsku kompenzaciju od Evropske unije. Takođe je postigla sporazum sa Sjedinjenim Državama o isporuci vojnog materijala u vrednosti od oko 700 miliona dolara, rekao je Heger.

Danski premijer saopštio je juče da zapadne zemlje još raspravljaju da li da pošalju borbene avione u Ukrajinu. 

“To je nešto o čemu razgovaramo u grupi savezničkih zemalja. To je velika želja Ukrajine”, rekao je Fredriksen.

1 KOMENTAR

  1. Словчке власти ми личе на пудлице у чопору бесних паса. Прво залају велике ђумаре, дал’ јуре за точком бицикле, точком аута или неким ко иде пешке, а онда дај’ да и пудлица у чопору залаје. Ал’ је проблем за чопор што је ту негде у близини и шинтер…

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version