NaslovnaNovostiMasivan udar "Kalibra" po Oružanim snagama Ukrajine zabeležen na videu

Masivan udar “Kalibra” po Oružanim snagama Ukrajine zabeležen na videu

Na društvene mreže dospeo je snimak pet dolazaka ruskih krstarećih raketa “Kalibar” na određeni objekat vojne infrastrukture Ukrajine. Prikazane su eksplozije izazvane raketama koje pogađaju planirane ciljeve.

Na snimku se takođe vidi kako ukrajinski militanti pokušavaju da obaraju ruske rakete automatskim pucnjem, ali bezuspešno.

U međuvremenu, ukrajinske oružane snage su lišene mogućnosti da presreću ruske balističke rakete. O tome je dan ranije govorio predstavnik Oružanih snaga Ukrajine pukovnik Jurij Ignat.

Posebno, ukrajinska strana nije sposobna da obori rakete Iskander-M. Osim toga, Oružane snage Ukrajine ne mogu da uništavaju višecevne raketne bacače Oružanih snaga RF, jer koriste zastarele sovjetske sisteme.

Ranije je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni zatražio od SAD da preduzmu mere za jačanje protivvazdušne odbrane Ukrajine. Kanada je najavila isporuku 12 raketa Kijevu za sisteme protivvazdušne odbrane.

Istovremeno, predstavnici Agencije za odbrambenu saradnju Sjedinjenih Država predstavili su planove za slanje 800 američkih raketa vazduh-zemlja AGM-114R2 Hellfire i prateće opreme u Poljsku, koju je bivši savetnik ukrajinskog predsednika Aleksij Arestovič zatražio za potrebe ukrajinskih oružanih snaga.

1 KOMENTAR

  1. Ala ih obaraju , u pravu je Zelenski sve i jedna je oborena i to pravo na cilj. Pucaš iz pješadijskog oružja na kalibr krstareću raketu , tu nema odbrane. Ovaj snimak pokazuje koje su razmjere Ukrajinske propagande. Sve i jedna raketa pravo na cilj, a pvo -a nigdje, a onda u medijima oborili smo sve. Istina se ne može sakriti.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave