NaslovnaNovostiPočela masovna proizvodnja ruskog kamikaza-drona „Privet-82“

Počela masovna proizvodnja ruskog kamikaza-drona „Privet-82“

Bespilotna letelica-kamikaza „Privet-82“ koju su razvili ruski dobrovoljci počela je da se masovno proizvodi. Sada je u proizvodnji 33. takav dron. Istovremeno, volonteri navodno već rade na stvaranju poboljšane verzije ove bespilotne letelice.

Dron-kamikaza Privet-82 je razvoj projekta volonterskog biroa Oko. Prema deklarisanim karakteristikama, dron ima nosivost od 5,5 kg sa dometom leta do 30 kilometara.

Uz pomoć ovog uređaja, ruska vojska će moći da vrši izviđanje područja, uništava ljudstvo i vojnu opremu.

Istovremeno, u projektnom birou Oko saopštavaju da se trenutno razvija poboljšana verzija drona Privet-82, koja će se zvati Privet-120.

Prema rečima programera, novi uređaj će biti ultra-jeftin “krstareći projektil”. Pretpostavljaju takođe da cena jednog takvog drona kamikaze neće biti veća od obične mašine za pranje veša.

privet 82
privet 82

Već je poznato da će uređaj u razvoju imati nosivost od 16 kg, sa dometom do 250 kilometara.

Dodajmo da su vojni novinari i stručnjaci više puta govorili o potrebi razvoja i proizvodnje sopstvenih jeftinih bespilotnih letelica. Jedan takav uređaj je u stanju da onesposobi opremu, čija cena može biti čak i desetine miliona evra.

4 KOMENTARA

  1. Ma kakvi Rusi,Zeks je postavio nove standarde u vojnoj industriji,cekamo da jos zapocne proizvodnju aviona!
    😂😂😂

    • Zeks je završio ETF, radi sa vrhunskim inženjerima i informatičarima, a rugaju mu se šloseri koji nikad ništa nisu stvorili.

      • Mitrovic nije video ETF-a. Umesto u biografiji da napise da ima samo srednju skolu, on je dodao ‘studirao pravo’. Znaci da ga je samo upisao i verovatno visio godinu dana u Bonafides kaficu kad je ponekada pogodio zgradu. Ako cemo o sloserima, Broz je bar ZAVRSIO za masinbravara.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave