NaslovnaNovostiRusija će udvostručiti zalihe 'precizne' municije; Ubrzava proizvodnju smrtonosnih krstarećih raketa Kh-101

Rusija će udvostručiti zalihe ‘precizne’ municije; Ubrzava proizvodnju smrtonosnih krstarećih raketa Kh-101

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu naložio je najvećoj ruskoj holding kompaniji koja proizvodi različite tipove projektila, TMKB Sojuz (ТМКБ Союз), da udvostruči svoju precizno navođenu municiju.

Ovo je objavilo Ministarstvo odbrane Rusije na svom Telegram kanalu. Šojgu se sastao sa rukovodstvom TMKB i relevantnim vojnim vlastima u Moskovskoj oblasti.

Šojgu je navodno pregledao tehnološki proces i proizvodne linije na kojima se sklapa precizno vođeno oružje. Službenici TMKB su mu pokazali najnovije oružje masovne proizvodnje. On je takođe predstavio opcije za nadogradnju visokopreciznog naoružanja koje koristi ruska vojska.

Ruski ministar odbrane je naveo da je TMKB na adekvatan način ispunio državni odbrambeni nalog. Iako je ove godine već došlo do povećanja proizvodnje, on je naložio korporaciji da udvostruči obim proizvodnje visokopreciznog oružja.

On je takođe napomenuo da bi udvostručenje proizvodnje moglo biti izazov za TMKB, rekavši da, iako korporacija ima neophodne stručnjake i proizvodne kapacitete, to bi i dalje bilo teško, ali ne i nemoguće.

„Korporacija taktičkih raketa se suočava sa veoma ozbiljnim zadatkom. Preduzeće ima neophodne rezerve za njegovu implementaciju: visoko kvalifikovane stručnjake i proizvodne kapacitete. Dakle, zadatak je težak, ali izvodljiv“, rekao je Šojgu.

Ministar je dalje rekao da je korporacija prešla na masovnu proizvodnju nekih od najnovijih oružja. Ovako obećavajući razvoj događaja zaslužuje značajnu pažnju, jer neprijatelj ili oružane snage drugih zemalja ne poseduju ovo oružje.

„Budući razvoji koje preduzeće demonstrira danas zaslužuju veliku pažnju. Ovi proizvodi nedostaju ne samo kod današnjeg protivnika, već i u oružanim snagama drugih zemalja“, naglasio je Šojgu.

Čak je i Medvedev nagovestio da će doći do povećanja ukupnih isporuka oružja. „Naše oružane snage redovno i u potpunosti dobijaju razne tipove projektila. Isporuke svih vrsta vojne opreme značajno će porasti 2023. godine“, rekao je on.

2 KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave