NaslovnaNovostiIran pokrenuo proizvodnu liniju Yasin trenažnog mlaznjaka (VIDEO)

Iran pokrenuo proizvodnu liniju Yasin trenažnog mlaznjaka (VIDEO)

Iranski ministar odbrane brigadni general Mohamed Reza Aštijani je 11. marta otvorio proizvodnu liniju trenažnog mlaznjaka Jasin koji je razvila Iranska organizacija za avijaciju (IAIO).

Nova verzija mlaznjaka za obuku predstavljena je tokom ceremonije lansiranja, kojoj su prisustvovali i komandant iranskog vazduhoplovstva, brigadni general Hamid Vahedi i drugi visoki zvaničnici.

„Među našim glavnim brigama je obuka pilota lovaca, jer je taj proces od najveće važnosti i zahteva obuku na avionima različitih klasa“, rekao je Brig. rekao je general Aštani tokom ceremonije. „Domaće karakteristike mlaznjaka za obuku čine ga pogodnim da se koristi za blisku vazdušnu podršku vojnih aviona” i protiv neprijateljskih ciljeva, rekao je šef iranske odbrane.

Ministar je dodao da je većina komponenti i avionike trenažnog aviona napravljena u Iranu, izrazivši nadu da će on izvršavati postavljene zadatke i pokazati se efikasnim u smanjenju trajanja obuke i poboljšanju kvaliteta obuke.

Sa svoje strane, Brig. General Vahedi je rekao da će Yasin pomoći u prevazilaženju poteškoća sa kojima se suočava obuka iranskih borbenih pilota.

„Ranije su naši borbeni piloti školovani u inostranstvu. Prvi sektor koji je pogođen sankcijama našoj zemlji bila je ova oblast, što nam je stvarao poteškoće u obuci“, rekao je komandant vazduhoplovstva. „Korišćenje nove letelice će učiniti trajanje obuke potpunijim i kraćim.

Nova verzija Yasina ima nekoliko promena dizajna u poređenju sa prvim prototipom, koji je predstavljen tokom ceremonije u vazduhoplovnoj bazi Šahid Noje u provinciji Hamadan 2019.

Jasin, koji ima raspon krila od 10,4 metra, pokreću dva jednoosovinska turbomlazna motora OWJ, iranske kopije američkog General Electric J85-GE-21B. Mlaznjak ima maksimalnu brzinu od 0,8 maha i maksimalnu visinu leta od 11 kilometara.

Iran neprekidno radi na razvoju svoje vojne industrije kao odgovor na sankcije koje su uvele Sjedinjene Države i druge nacije. Više fotografija Yasin trenažnog aviona možete pogledati ovde.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave