NaslovnaNovostiNeuspešan lov ukrajinskog vojnika u severnom Donbasu

Neuspešan lov ukrajinskog vojnika u severnom Donbasu [VIDEO]

Jedan ukrajinski vojnik snimio je svoju smrt tokom bitke. Incident se dogodio na liniji fronta Svatovo-Kremenaja na severu Donbasa. Hrabri ukrajinski vojnik pozivao je Ruse da izađu i predaju se, vređajući ih, glumeći lovca. Nekoliko sekundi kasnije petao je upucan.

Video je nedavno postao aktuelan ali nam se čini da je najverovatnije snimljen u kasnu jesen ili ranu zimu, dele ga ruski izvori, što znači da su dobili bitku i mogli su da uzmu GoPro kameru sa šlema.

Do sada je situacija na liniji fronta Svatovo-Kremennaja i dalje napeta. Ovo područje je uglavnom razbuktano pozicionim borbama. Ruske trupe drže vojnu inicijativu i potiskuju ukrajinsku vojsku sa strateški važnog puta između naselja.

Zauzvrat, ukrajinske snage pokušavaju da izvrše kontranapad u nekim oblastima, ali tek treba da postignu bilo kakav uspeh, dok zapadni stručnjaci smatraju da bi Grupa Vagner mogla bi da napravi „taktičku pauzu“ u ofanzivi Bakhmut.

Prema američkoj istraživačkoj grupi i “trustu mozgova”, Institutu za proučavanje rata, ili ISV, Vagner grupa je možda preduzela ovu akciju jer čeka da stignu preko potrebna pojačanja. Grupa je pretrpela velike gubitke kao predvodnik ruskog nastojanja da zauzme Bahmut — grad čiji se strateški značaj naširoko osporava, smatra ISV.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave