NaslovnaNovostiKorpus američkih marinaca šalje 1300 pripadnika u Evropu

Korpus američkih marinaca šalje 1300 pripadnika u Evropu

Korpus američkih marinaca najavio je raspoređivanje 1300 marinaca za višemesečnu obuku tokom rotacionih snaga marinaca-Evropa.

Snage marinaca za Evropu i Afriku saopštile su u saopštenju da su marinci II Ekspedicionalnih Snaga (II MEF), Camp Lejeune, Severna Karolina, raspoređeni u Evropu kao deo rotacionih snaga u Evropi.

Od januara do septembra 2023. godine, više od 1.300 marinaca iz II MEF-a i podređenih jedinica biće raspoređeno širom evropskog kontinenta, obučavajući se u više od 15 zemalja i podržavajući različite zajedničke, multinacionalne vežbe.

Sjedinjene Države imaju dugogodišnje odnose sa NATO saveznicima i partnerima u Evropi po pitanjima saradnje u oblasti odbrane i bezbednosti. Od 2017. godine, američki marinci su trenirali u Norveškoj, jačajući veze i radeći zajedno sa norveškom vojskom.

Uspeh odnosa sa Norveškom omogućio je proširenje 2023. godine, omogućavajući marincima da se rasporede širom Evrope kako bi dobili obuku po evropskoj klimi i planinskim uslovima i učestvovali u nizu vrednih imenovanih vežbi širom evropskog teatra .

Obuka koja se održava osmišljena je da ojača razvoj timova koji razumeju sinergiju vazdušne, morske i kopnene moći u zajedničkim multi-domenskim okruženjima. Rotaciono prisustvo Marinskog korpusa u Evropi olakšava vojne vežbe u nordijskim regionima i širom Evrope koje: podržavaju operativne planove NATO-a i Evropske komande SAD; povećava interoperabilnost sa saveznicima i partnerima; i poboljšava stručnost marinaca za hladno vreme i planine, ostajući verni bilo kojoj klimi i mestu.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave