NaslovnaNovostiRuske vazdušno-kosmičke snage raketirale ćelije ISIS-a u centralnoj Siriji

Ruske vazdušno-kosmičke snage raketirale ćelije ISIS-a u centralnoj Siriji

Ratni avioni ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga izveli su 8. marta seriju vazdušnih napada na ćelije ISIS-a i njihova skrovišta u centralnom regionu Sirije.

Prema Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava, vazdušni napadi su bili usmereni na Al-Badiju, ogromnu pustinjsku oblast koja se nalazi između istočnog sela Homsa i zapadnog sela Deir Ezora. Ovo područje je glavno uporište ISIS-a u centralnoj Siriji. Rezultati vazdušnih napada ostaju nepoznati.

„Ruski ratni avioni gađali su mesta gde su ćelije Islamske države verovatno bile locirane u različitim delovima sirijske pustinje“, saopštila je grupa za praćenje sa sedištem u Londonu.

Ruski vazdušni napadi usledili su nakon serije smrtonosnih napada ćelija ISIS-a u centralnoj Siriji koji su odneli živote na desetine ljudi. Ogromna većina žrtava bili su skupljči tartufa, ovčari ili osoblje obezbeđenja koje ih štiti.

Poslednji napad dogodio se u blizini grada Salamiah u istočnoj Hami rano 3. marta. Teroristi su tokom napada ubili tri lokalna ovčara i ukrali čak 1.000 ovaca.

ISIS još nije preuzeo odgovornost ni za jedan od nedavnih napada, koje su njihovi teroristi očigledno izvršili zarad pljačke.

Ruski vazdušni napadi će se verovatno nastaviti po ćelijama ISIS-a i njihovim skrovištima u centralnoj Siriji. Navodno se spremaju kopnene operacije Sirijske arapske armije i drugih provladinih frakcija kako bi se izvršio veći pritisak na terorističku grupu.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave