NaslovnaNovostiIzraelski vazdušni udar pogodio sirijski aerodrom Alep

Izraelski vazdušni udar pogodio sirijski aerodrom Alep

Izraelci su u 2 ujutru izveli vazdušni napad sa mora prema međunarodnom aerodromu u Alepu, pri čemu je naneta materijalna šteta, zbog čega je zatvoren“, rekao je sirijski vojni izvor za agenciju SANA.

Za sada nema izveštaja o žrtvama u napadu. Izrael nije komentarisao incident i obično ne pripisuje zasluge za pojedinačne vazdušne napade u Siriji.

Udar dolazi otprilike mesec dana nakon što je razorni zemljotres pogodio severozapad Sirije i Tursku, koji je teško oštetio Alep. Novinari Bi-Bi-Sija otputovali su u grad nakon zemljotresa i izvestili da je na desetine hiljada ljudi izgubilo svoje domove, stotine su umrle, a bolnice su bile prepune pacijenata.

Otkako je zemljotres pogodio Siriju, zemlja dobija više međunarodne pomoći, uključujući isporuke koje su stizale ovog preko aerodroma u Alepu. Izrael je prošle godine pojačao vazdušne napade na sirijske aerodrome i tvrdi da gađa iranske pošiljke oružja.

Izrael svoje vazdušne napade u Siriji opisuje kao operacije protiv Irana, ali oni često ubijaju Sirijce i oštećuju civilnu infrastrukturu. Poslednji poznati izraelski vazdušni napad u Siriji pogodio je stambenu zgradu u Damasku 19. februara, pri čemu je poginulo najmanje pet ljudi.

PrekoBBC
IzvorSANA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave