NaslovnaNovostiRuska vojska: Uništene tri ukrajinske letelice proteklog dana; Su-27, MiG-29 u Mi-8

Ruska vojska: Uništene tri ukrajinske letelice proteklog dana; Su-27, MiG-29 u Mi-8

Ministarstvo odbrane Rusije je 6. marta saopštilo da je tokom proteklog dana uništena tri ukrajinska aviona iznad linija fronta u Donbasu.

Prema rečima ruskih vojnih zvaničnika, uništeni avioni ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva uključuju: uništen ukrajinski Su-27 u oblasti Novolenovke u Zaporoškoj oblasti; oboren helikopter Mi-8 kod Novopavlovke u DNR; u oblasti Krasnoarmejska u DNR sredstvima PVO je oboren lovac MiG-29.

ukrajinski lovac mig 29 ispaljuje raketu vazduh vazduh
ukrajinski lovac mig 29 ispaljuje raketu vazduh vazduh

Ukupno, od početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini, ruske snage su izjavile da su uništile 396 aviona, 217 helikoptera, 3.345 bespilotnih letelica, 410 protivvazdušnih raketnih sistema, 8.192 tenka i drugih oklopnih borbenih vozila, 1.054 višecevna lansera, 4.284 oruđa poljske artiljerije i minobacača, kao i 8.771 jedinica specijalnih vojnih vozila.

Izvještavajući o tekućim borbama na ukrajinskim linijama fronta, ruska odbrambena vojska je tvrdila da je u napadima ruske artiljerije i avijacije u blizini sela u Kupjanskoj oblasti ubijeno do 45 ukrajinskih pripadnika, uništena dva borbena oklopna vozila i tri pikapa.

OSU je izgubila 160 vojnika, jedan tenk, tri borbena vozila pešadije, pet borbenih oklopnih vozila, tri motorna vozila i jedno borbeno vozilo opremljeno višecevnim bacačom „Grad“, kao rezultat ruskih vojnih operacija kod Jampolovke i Crvenoj Dibrove u rejonu Krasnog Limana.

B 52H U PRATNJI DVA UKRAJINSKA SU-27 ZA VREME VEŽBI 2020. GODINE
B 52H U PRATNJI DVA UKRAJINSKA SU-27 ZA VREME VEŽBI 2020. GODINE

Ruske snage su na liniji fronta u Donjecku uništile do 225 ukrajinskih pripadnika, pet borbenih vozila pešadije, devet borbenih oklopnih vozila, pet pikapa, četiri motorna vozila, jedan višecevni bacač Uragan i jednu haubicu D-30. Skladište naoružanja 55. artiljerijske brigade AFU i protivbaterijski radar američke proizvodnje AN/TPK-37 uništeni su u blizini Dačnoja i Časova Jara u DNR.

Ruska artiljerija je uništila do 65 pripadnika, dva borbena oklopna vozila, dva pikapa, kao i borbena vozila opremljena višecevnim bacačem „Uragan“ i „Grad“ kod Ugledara, Prečistovke i Novosjolke u DNR.

U pravcu Hersona od ruske artiljerije uništena su još tri ukrajinska oklopna vozila, osam motornih vozila i jedna samohodna haubica „Akacija“.

Izvormil.ru

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave