NaslovnaNovostiRIA: Ruski specijalci koristili novi izviđačko-udarni sistem sa dronovima kamikazama

RIA: Ruski specijalci koristili novi izviđačko-udarni sistem sa dronovima kamikazama

Jedinice ruskih specijalnih snaga koristile su novi izviđačko-udarni sistem sa malim dronovima kamikazama sposobnim da potpuno automatski izaberu rutu ka cilju u zoni specijalne operacije za napad na ukrajinske položaje, rekao je obavešten izvor za RIA Novosti.

„Jedinice ruskih specijalnih snaga u zoni SVO tokom juriša na ukrajinske položaje, posebno u urbanim sredinama, koriste novi domaći izviđačko-udarni sistem koristeći male bespilotne letelice“, rekao je sagovornik agencije.

Kompleks, prema njegovim rečima, omogućava komandantu jedinice da jednim dodirom prsta na tabletu kontrolne table drona ukaže na tačku napada, a dron može da stigne do ove tačke u potpuno automatskom režimu.

Prema izvoru, informacije o terenu i neprijatelju se prikupljaju u novom sistemu pomoću kamera na šlemovima boraca u borbi i kamera izviđačkih dronova. Zatim, na osnovu prikupljenih podataka, neuronska mreža kreira pojednostavljeni model terena. Na ovom modelu, i u automatskom i u ručnom režimu označeni su položaji i vatrena dejstva neprijatelja. Zatim, na komandu sa tableta, dron kamikaza se šalje na izabranu metu da pogodi neprijatelja visokoeksplozivnim fragmentacionim punjenjem.

Kompleks koristi dve vrste dronova koji mogu da nose punjenja različitog kapaciteta, rekao je izvor. Ruske specijalne snage su dobile nekoliko ovih sistema na testiranje tokom borbenih dejstava“, dodao je on.

IzvorRIA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave