Naslovna Novosti Prvi snimak transporta ruskog nosača aviona „Admiral Kuznjecov“ u Kolski zaliv

Prvi snimak transporta ruskog nosača aviona „Admiral Kuznjecov“ u Kolski zaliv

0
admiral kuznjecov pre i posle
admiral kuznjecov pre i posle
google news

Admiral Kuznjecov, jedini nosač aviona ruske vojske, otputovao je sa doka 35. SRZ u blizini Murmanska na arktičkoj obali Rusije. Nosač aviona vuče tegljač na snimku koje je objavio medij TV Zvezda.

Kako je saopštio Centar za remont brodova Zvjozdočka, odeljenje Ujedinjene brodograditeljske korporacije, u razgovoru sa lokalnim medijima, operacija izvlačenja admirala Kuznjecova „sa suvog doka je završena“.

Zvezda vesti su objavile da je nosač aviona krenuo sa pristaništa na pesmu „Oproštaj Slavjanke“, ruski patriotski marš. Aleksej Rahmanov, šef Ujedinjene brodogradnje, citiran je u izveštaju da je brod napustio dok pošto su svi podvodni radovi završeni.

Na našoj listi najvećih nosača aviona na svetu zauzima četvrto mesto, dok istorijat i detaljan opis ovog nosača aviona možete pročitati klikom ovde.

U decembru 2022. prvi put je objavljeno da je ruska vojska počela da povlači Admirala Kuznjecova iz brodogradilišta.

Admiral Kuznjecov je doveden u svoj specijalno izgrađeni suvi dok u Sevmorputu, poznat i kao Brodogradilište broj 35, u maju 2022.

Poslednje raspoređivanje ruskog nosača aviona dogodilo se 2016. godine, pomažući ruskim operacijama u Siriji. Brod od 60.000 tona prošao je kroz nesrećne incidente koji su zakomplikovali njegov projekat remonta.

Danas je ovo jedan od najvećih vojnih brodova, nosač aviona i vodeći brod Severne flote Rusije. Glavni zadatak nosača aviona je zaštita pomorskih granica države, ako je potrebno, vojni avioni se mogu podići sa krstarice kako bi dejstvovali po predviđenim ciljevima.

Admiral Kuznjecov je sposoban i da udari po mornaričkim snagama neprijatelja. Na raspolaganju ima krstareće rakete i razne komplekse. Može da obezbedi prostor za 40 vazduhoplova. Dužina plovila je preko 306 m, osoblje čini 2000 ljudi.

Kuznjecov je van upotrebe radi održavanja od 2017. Remont, koji je imao za cilj da brodu obezbedi dodatnih 25 godina službe, uključuje nove sisteme elektronskog ratovanja, komunikacije, pogona i borbe.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version