NaslovnaNovostiSimur Herš: SVO ruske vojske u Ukrajini ne smatram neosnovanom

Simur Herš: SVO ruske vojske u Ukrajini ne smatram neosnovanom

Američki novinar Simur Herš izjavio je da specijalnu operaciju ruske vojske u Ukrajini ne smatra neosnovanom.

Herš je inače objavio tekst o svojoj istrazi eksplozija na gasnim magistralama “Severnog toka” i za sabotažu optužio američku vladu.

Prema njegovim rečima, postojali su određeni faktori koji su doveli do toga da ruski predsednik Vladimir Putin donese odluku za početak Specijalne operacije. 

“Konkretno, prema njegovom mišljenju, to je bilo određeno opravdanje. Specijalna operacija se dogodila sa određenim opravdanjem. Širenje NATO, razmišljanje o tome da će Ukrajina postati deo NATO, to je izazvalo uznemirenje“, rekao je Herš u intervjuu za portal consortiumnews.com. 

On dodaje da je Amerika postavila rakete na granici s Kinom i naziva ih odbrambenim, ali one vrlo lako mogu da postanu rakete koje mogu da unište Moksvu za 7-8 minuta. 

“Tako da smo i mi pokazali dosta agresije”, rekao je Herš i dodao da smatra da su najagresivnija zemlja sada u svetu – SAD.

“Bela kuća prisiljava ljude da ćute”

Herš kaže i da Bela kuća ne priznaje umešanost u eksplozije „Severnog toka“ i prisiljavaće ljude da ćute. Na pitanje da li se nada da bi Kongres mogao da razmotri njegovo istraživanje, odgovorio je odrično. 

“Poslednje što bi uradila Bela kuća… Oni nikada neće reći: ’Predajemo se’ . Oni to nikada neće uraditi jer ne mogu. Tako da će oni nastaviti da rade isto i vršiće pritisak na ljude da ne pričaju… Ali, to nije ni važno”, rekao je novinar i dodaje da u okviru profesionalne zajednice poznato da su SAD krive. U poslu sa gasovodima postoji čitava zajednica, oni znaju šta se dogodilo ali neće o tome govoriti jer žele da i dalje dobijaju ugovore, rekao je Herš. 

On je dodao i da bi mogao da napiše više o mehanizmu pripreme Vašingtona za diverziju. Pripreme su se odvijale u tajnosti. Kako navodi, Norvežani su rekli američkim roniocima gde treba da postave eksploziv, između Švedske i Danske. 

Vlasti te dve zemlje imaju pravo da objasne šta su znale a šta nisu, dodaje Herš. Kako je dodao, ljudi koji su bili uključeni u sve to nisu mogli da veruju šta je Bajden uradio.

Izvorb92

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave