NaslovnaNovostiPentagon: Prve ukrajinske trupe završile obuku na američkom borbenom vozilu Bredli

Pentagon: Prve ukrajinske trupe završile obuku na američkom borbenom vozilu Bredli

Prva partija borbenih vozila pešadije M2A2 Bradley iz SAD stigla je na radilište (baza i aerodrom) Coleman Army Prepositioned Stocks-2 u Manhajmu, Nemačka. 

Radi se o više od 60 Bredlija iz Čarlstona, Južna Karolina, koji čine deo sporazuma o vojnoj pomoći SAD Ukrajini, vrednog 2,85 milijardi dolara. U principu, vozila bi za dalji transport trenalo da osposobi tim stručnjaka bataljona za podršku Manhajm 405. brigade za terensku podršku.

No, o stanju pristiglih Bredlija najbolje govori činjenica da je mehaničarima baze Koleman kao pojačanje iz SAD upućeno osoblje iz Red River vojnog depoa iz Teksasa, Komunikaciono-elektronske komande, bataljon terenske podrške vojske Beneluksa, 624. transportnog odreda 16. brigade za održavanje (kontrole kretanja), Komande za tenkovsko-automobilsko naoružanje i menadžeri projekta Bredli.

Početkom januara, Bela kuća je objavila da će Pentagon ukrajinskim trupama obezbediti oklopna vozila Bredli, koja nude bolju zaštitu i vatrenu moć od ostalih oklopnih transportera u inventaru.

Nakon helikoptera i borbena vozila Bradley stižu u HR
Bradley

Više od 630 ukrajinskih vojnika završilo je petonedeljni program obuke o tome kako da upravljaju M2 Bredlijem u borbi. Uputstva su takođe uključivala osnovne vojničke zadatke poput gađanja, medicinske obuke i poslednju vežbu snaga na nivou bataljona, rekli su zvaničnici Pentagona u petak.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave