NaslovnaNovostiŠtiteći bombardere, Su-35S oborio ukrajinski Su-25

Štiteći bombardere, Su-35S oborio ukrajinski Su-25

Ruski borbeni avion Su-35S otkrio je i uništio letelicu Oružanih snaga Ukrajine tokom borbene patrole ratnom zonom, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Prilikom patroliranja na određenom području, višenamenski lovci Su-35S pokrivali su dejstva bombardera i jurišnih aviona.

Istovremeno, ruski helikopteri su iskoristili dominaciju Su-35S u vazduhu i napali položaje i opremu oružanih snaga Ukrajine, objasnila je vojska. Ruski Su-35 je bio naoružan krstarećim raketama različitih klasa.

Lovac snimljen na snimku je naoružan za sve prilike: ispod krila i trupa se nalaze četiri rakete vazduh-vazduh srednjeg i kratkog dometa, ispod levog krila jedna raketa Kh-31, a pozadi, između gondole motora, vidi se nešto, što jako podseća na rekordera hipersoničnog dometa, raketu vazduh-vazduh R-37M.

Su-35S može da nosi do 8 tona naoružanja na 12 tačaka ojačanja. Su-35S je drugi najnapredniji lovac u Rusiji odmah posle Su-57 i smatra se jednim od najnaprednijih višenamenskih lovaca generacije 4++ na svetu.

Napredniji je čak i od Su-30SM2, deo stručnjaka u oblasti vojne avijacije veruje da je Su-35 taj koji bi mogao da ima razumne šanse (pored S-57) da obori američki F-22 Raptor ili F-35 u bliskom susretu ili u borbama izvan vizuelnog dometa. Maksimalna brzina aviona je 2,500 km/h, dok operativni domet dostiže 3,400 km.

IzvorMil.ru

20 KOMENTARA

  1. U 2022 g. Sedam puta sam bio u Rusiji. Recite ovim proNATO govnima da nisu ni svesni šta Rusija ima iza Urala. I musliman ce se prekrstiti kad vidi. Žao mi je susjeda hrvata.
    Nestace ko da nikad nisu ni postojali. Nije Milanovic blesav zasto daje onakve izjave pa ga proustase zovu rusofilom. Samo opusteno i gledajte sta ce se desiti tokom 2023/’24
    A 2025 Kina ulazi u rat.

  2. U 2022 g. Sedam puta sam bio u Rusiji. Recite ovim proNATO govnima da nisu ni svesni šta Rusija ima iza Urala. I musliman ce se prekrstiti kad vidi. Žao mi je susjeda hrvata.
    Nestace ko da nikad nisu ni postojali. Nije Milanovic blesav zasto daje onakve izjave pa ga proustase zovu rusofilom. Samo opusteno i gledajte sta ce se desiti tokom 2023/’24
    A 2025 Kina ulazi u rat.

  3. Kakvo si ti govno Đžon Sad ,gluperfo jedna neoismena pa tebe je taj Nato na ćelu sa NAJVEĆIM GENOCIDNIM ZLOĆINCIMA NA SVETU,POREKLO IM NEVALJA NASTALI SU OD KRIMINALACA LOPOVA I KURVI KOJI SU BEŽEĆI OD ZAKONA DOŠLI U BEZAKONJE I NAZVALI AMERIKA A DOMOROCE NAZVALI INDIJANCE. POBILI SU DOMOROCE GENOCIDNI ZLOĆINCI ,JEDAN NATOD KOJI JE TU ŽIVEO VEKOVIMA. SEBE NAZVSLI AMERIKSNCIMS A ZO SU ZLOĆINCI, NAJVIŠE IH JE IZ ZLONIĆINAČKOJ ENGLESKOJ, NEMAĆKOJ, ŠVEDSKOJ, HOLANDIJI

  4. Koja ste vi govna kad štitite Amere koji su učinili najveća zla na ovom svetu sakrili najveće naciste Imate pravo na to ali doći će dan kad ce i kod vas oni zaigrati

  5. Sami ameri (njihovi eksperti)su u kompjuterskoj simulaciji zakljucili da imza svaki su-35 u borbi trebaju 3 f-22 ili f-35!Za pametnog dovoljno!!!!

  6. Taj američki podrepaš neka se seti bonbardovanje Srbije zašto nam se rađaju deca sa ovolikom bolestima? Pa neka komentariše Amere je ali mu mater

  7. A ti se razumeš j avione kao Marica u Krivak. A da li stvarno misliš da će Ameri ili bilo čiji drugi piloti u direktan duel sa Ruskim pilotima. Kod smera je p razvilo ako može sa velike udaljenosti dobro je. Ali borba jedan na jedan zaboravi.

  8. SU 35S / SM i jeste napravljen da se suprostavi direktno F22 i F 35 dok se ne završi i stavi na borbeno dežurstvo SU 57. Tako su pisali Ruski mediji..

  9. Sklopocija kao i svi ostali njihovi “samoleti”! Samo cekam kad ce i taj SU57 da im obore onako “sa ramena” kao i ostale sto su im. Sramota!

    • To ti imaš neke informacije,da su im sve avione skinuli “sa ramena”?Aj podeli sa nama te informacije ako nije strogo pov.Nije ni tebi lako,bolest ne bira

      • Čovek gledao video animacije pa se uživeo da je realnost.
        Zaboravljaju budale da u direktnom sukobu nebi više bilo avaksa a verovatno ni satelita.

    • A ti se razumeš j avione kao Marica u Krivak. A da li stvarno misliš da će Ameri ili bilo čiji drugi piloti u direktan duel sa Ruskim pilotima. Kod smera je p razvilo ako može sa velike udaljenosti dobro je. Ali borba jedan na jedan zaboravi.

    • Када те шизофрено лудило обузме почињеш да бунцаш и причаш будалашине мамлазе.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave