NaslovnaNovostiRusija u Indiji predstavlja verziju lovca Suhoj Su-57E

Rusija u Indiji predstavlja verziju lovca Suhoj Su-57E

Rusija namerava da pokaže izvoznu verziju svog vodećeg aviona Su-57E. Najveća ruska kompanija za trgovinu oružjem Rosoboroneksport saopštila je vest novinarima. Su-57E će biti prikazan u Indiji na Međunarodnom avio sajmu Aero India 2023 u Bangaloru.

Izložba počinje 13. februara a završava se 17-og. Ovo je 14. Aero India Ekspo. Osim Su-57E, Rosoboroneksport je saopštio da će u Indiji biti izložen i Su-75. Iz saopštenja ruske kompanije nije jasno da li će na izložbi biti prikazan radni prototip Su-75 ili maketa.

Su-75 Checkmate
Su-75 Checkmate

Rosoboroneksport planira da predstavi 200 eksponata u Indiji. U kratkom saopštenju za štampu ruske komercijalne kompanije, Su-57 je nazvan „perspektivnim višenamenskim lovcem pete generacije“. Rusija je 2019. godine prvi put predstavila svoj izvozni Su-57E. To se dogodilo tokom međunarodne pomorske i vazduhoplovne izložbe u Langkaviju.

Prema Rosoboroneksportu, Su-57E je opremljen najnovijom generacijom avionske opreme ruske proizvodnje. Avion ima komplekse naoružanja i visok nivo automatizacije.

Rusija planira da rasporedi još nekoliko aviona na svom štandu na Aero India sajmu. Među njima je i MiG-35D, koji je prema nekim analitičarima, uključujući i zapadne, jedan od najboljih borbenih aviona u Rusiji, ali ga Moskva prilično zanemaruje. Uz ovog fantastičnog lovca biće predstavljeni i Su-35 i Su-30 Flanker-C.

Važan detalj pored Su-57E biće i prisustvo lakog višenamenskog helikoptera Ka-226T. Indija željno iščekuje lansiranje Ka-226T. Njegova proizvodnja će početi skoro odmah po završetku izložbe. Ovaj helikopter će se proizvoditi u Indiji u zajedničkoj rusko-indijskoj proizvodnji Indo-Russian Helicopters Limited.

ka 226t
Ka-226T

Rusija će predstaviti još tri ključna helikoptera iz portfelja Rosoboroneksporta. Prema ruskim komentarima, ovo će biti tri najtraženija helikoptera u azijsko-pacifičkom regionu. Reč je o borbenim helikopterima Ka-52E, Mi-28NE i vojno-transportnom helikopteru Mi-171Š.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave