NaslovnaNovostiRuski pilot Su-35 sa 800 letova i stotinu uništenih ciljeva

Ruski pilot Su-35 sa 800 letova i stotinu uništenih ciljeva

Posade lovaca Su-35S Zapadnog vojnog okruga tokom letačkih misija uništavaju neprijateljske vojne ciljeve upotrebom širokog spektra avijacionog naoružanja. Borbeni letovi pilota lovaca Su-35S tokom razaranja vojne infrastrukture Oružanih snaga Ukrajine 30. januara, pokazalo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

„Trenutno je Su-35 najbolji lovac. Ne plašim se ove reči. Široki sistem naoružanja – i po zemlji i u vazduhu – čini ga odličnom letelicom. Lovac je manevarski fantastičan. Opremljen je raketama vazduh-vazduh [velikog, srednjeg i kratkog dometa], raketama vazduh-zemlja velikog dometa [antiradarske, stacionarnih ciljeva]“, rekao je zamenik komandanta eskadrile avijacije Aleksandar.

Tokom rata u Ukrajini, pilot Aleksandar je napravio preko 800 letova. Potpukovnik je odlikovan Ordenom za hrabrost i medaljom Nesterov. Uništio je stotinu vazdušnih i kopnenih ciljeva.

Prema njegovim rečima, glavni zadatak eskadrile je uništavanje sistema PVO, što on i njegove kolege odlično rade. U cilju rešavanje postavljenih zadataka koriste se i privremeni aerodromi kako bi se izvršili borbeni zadaci operativno-taktičke avijacije.

Oružje lovaca proveravaju specijalisti iz vazduhoplovnog kompleksa, proveravaju se ispravnost raketa, zatim se ispravnost raketa proverava iz pilotske kabine specijalnim sistemima, dodao je pilot.

Za uništavanje ukrajinskih aviona, radarskih stanica i sistema PVO, posade koriste vođene visokoprecizne rakete različitih klasa „vazduh-vazduh” i „vazduh-zemlja”. Borbeni naleti se izvode danonoćno u svim vremenskim uslovima.

su 35 1
su 35 krilo

Super manevarski lovac Su-35S uzleće i penje se na stotine metara visine za nekoliko sekundi. Zatim prelazi na borbeni kurs. Su-35S može da se penje brzinom od skoro 300 m/s do maksimalne visine od 20 km. Na naknadnom sagorevanju, njegovi motori ubrzavaju avion do 2.500 km/h.

Su-35S je jedan od najmanevarnijih lovaca i može da nosi do 8 tona borbenog tereta. Dizajniran prvenstveno kao lovac, Su-35S omogućava pilotima da lete i u bombarderskim misijama. Pod svojim krilom može da nosi rakete vazduh-zemlja i bombe.

Istog dana, dopisnik Izvestije Kiril Olkov pokazao je kako tobdžije i tenkovske posade pomažu marincima Pacifičke flote da se probiju dublje u Vagledar. Epicentar vojnog okršaja je Ugledar u jugoistočnom delu grada. Dopisnik je primetio da se borbe više ne vode na periferiji, već u gradu. Ruska vojska je zauzela strateški važne pozicije koje su ranije bile pod kontrolom OSU.

Izvoriz.ru

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave