NaslovnaNovostiBudući američki borbeni dron završio testiranje motora na zemlji

Budući američki borbeni dron završio testiranje motora na zemlji

Istraživačka laboratorija Vazduhoplovstva SAD (AFRL) i Blue Force Technologies (BFT) sproveli su testiranje kopnenog motora za svoju bespilotnu borbenu letelicu Fury (Bes, furija). Demonstracija je bila fokusirana na novi sistem propulzijskog protoka od kompozitnih karbonskih vlakana koji će pokretati dron sledeće generacije. Proba podrazumeva vojna kopnena i letna testiranja.

Proba podrazumeva vojne kopnene i letne testove koristeći podatke generisane digitalnim inženjeringom i analizom. Prikupljene informacije će se koristiti za validaciju računskih metoda u budućem razvoju letelice.

„Na lovcu bez posade kao što je Fjuri, pravilna integracija propulzijskog toka je najznačajniji pokretač dizajna za celokupno vozilo“, objasnio je predsednik BFT Skot Bledso.

„Bilo nam je ključno da demonstriramo, pre nego što napravimo letelicu za testiranje letenja, kako možemo ispravno predvideti interakciju između komponenti propulzijskog protoka i motora Williams International.

Pre testiranja, AFRL i BFT sproveli su vremenski tačnu analizu dinamike fluida kako bi osigurali da metrički alati rade za očitavanje Fjurijevih performansi leta.

„Uz pomoć AFRL-a, dalje gradimo naš lanac alata za digitalni inženjering kako bismo omogućili brzo dizajniranje budućih varijanti autonomne platforme za saradnju,“ rekao je Bledsoe.

Program Bandit

Procena je deo AFRL-ovog Bandit programa u potrazi za borbenim bespilotnim letelicama koji bi služili kao protivnici u obuci lovaca 5. generacije. Ugovor za početnu fazu programa dodeljen je BFT-u 2022. godine i procenjen je na 9 miliona dolara.

red medium adversary simulator dron
red medium adversary simulator dron

Proizvedeni dronovi će biti raspoređeni za probe misije u američkom vazduhoplovstvu i mornarici, a integrisani sa operacijama ACP koje uključuju druge bespilotne platforme.

„Program Bandit se odnosi na demonstraciju sve strožih ciklusa razvoja prototipa od modela do hardvera za autonomne platforme, a ovaj integrisani test propulzijskog toka je indikativan za taj pristup“, izjavila je menadžerka programa AFRL Bandit Alison Turri.

„Nakon izbora motora u junu 2022., tim AFRL-a i Blue Force Technologies-a je radio na finalizaciji testnih ciljeva i procedura istovremeno sa hardverskom izgradnjom Blue Force-a kako bi se osiguralo da se ovaj sveobuhvatni test spoji za manje od šest meseci”

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave