NaslovnaNovostiRusi ubili višetruko odlikovanog Navy SEAL specijalca u bici za Bahmut, u...

Rusi ubili višetruko odlikovanog Navy SEAL specijalca u bici za Bahmut, u Ukrajini

U Sjedinjenim Državama potvrđena je smrt dezertera specijalnih snaga SEAL Danijela Svifta tokom borbi za Bahmut. Od 2019. Daniel Suif ima status AWOL što znači da je pripadnik oružanih snaga odsutan ali bez dozvole.

Dobitnik je brojnih nagrada, uključujući Legiju zasluga, Medalju pohvale mornarice/Marine Corps, Medalju za kampanju u Iraku i Medalju za kampanju u Avganistanu..

navy seal daniel swift
Navy SEAL AWOL Daniel Swift

Za studije na Bliskom istoku odlikovan je medaljom „Borba protiv terorizma“. Sviftova biografija pokazuje da je pripadnik SEAL-a koji je u statusu aktivnog dezertera od 11. marta 2019. Navodno ne zna se kada i zašto je Svift otišao u Ukrajinu.

Svift je poslednji Amerikanac koji je poginuo u Ukrajini otkako je Rusija započela ofanzivu pre skoro godinu dana, navodi CBS News. Najmanje osam Amerikanaca je zvanično ubijeno u Ukrajini od početka invazije prema CBS-u.

Američki Stejt department dugo je odvraćao Amerikance da idu u borbu za Ukrajinu.

„SAD Građani koji putuju u Ukrajinu, posebno sa ciljem da učestvuju u borbama tamo, suočavaju se sa značajnim rizicima, uključujući veoma realan rizik od hapšenja ili smrti“, rekao je portparol Stejt departmenta Ned Prajs prošlog marta. „Sjedinjene Države, kao što znate, nisu u mogućnosti da pruže pomoć za evakuaciju američkih državljana iz Ukrajine, uključujući one Amerikance koji bi mogli da odluče da otputuju u Ukrajinu kako bi učestvovali u ratu koji je u toku.”

Pratite nas na Google News-u!

7 KOMENTARA

  1. Ko ima gram mozga jasno mu je da nato specijalci i vojnici ratuju na ukrajinskoj strani.
    Biće još poginulih “dezertera” i “penzionera” –
    “bivših” nato oficira/vojnika

  2. Da jedan navy seal operativac napusti bazu ili jos gore drzavu na svoju ruku,to mi je vise nego smesno.Da li vi znate koliko samo kosta obuka za jednog operativca?Najverovatnije je da su ga poslali kao instruktora.

  3. Ovi iz genocidnih zverskih država tim “dezerterima” redovno isplaćuju plate, a ako budu uhvaćeni ili ubijeni, tek tada idu u “dezertere, penziju, samovoljno napuštanje vojske…” I još kakve izgovore.

  4. Mnogo njih je odlikovano po tim pustinjskim operacijama. A znamo kako Amerika to radi. Prvo udju tepih bombama , izravnjaju grad, selo sa zemljom onda se proseta pesadija. Druga stvar ko zna koliko vojnika iz koliko drzava sto SAD sto iz Evropskih ratuje na srani Ukrajine, naravno svi su dezerteri ili van sluzbe. Kad se zavrsi ovaj masakr sto je zapad napravio , mislim da ce Rusi zatrpati svet sa neosporivim dokumentima od biolaboratorija pa do placenika. Nadam se da ce sto pre zapad doci i prizvati se pameti i primorati da se pregovara o miru. Mnogo ljudi gine bespotrebno. Zanimljivo je da se strateski nevazan grad brani sa ogromnim gubicima u ljudstvu ( bahmut, soledar) da bi na zapadu rekli da nije vazan grad. Da bi juce na ukrajinskim medijima rekli da soledar ne postoji, da je to Ruska izmisljotina. Samim tim ne postoje ni hiljade zrtava ukrajinske vojske , cime njihove porodice nece dobiti odstetu od drzave jel se vode kao nestali. Mogu da pisem do beskonacnosti ….. Al poenta je sto pre dodje kraj rata manje naroda strada!

  5. Nije pobegao amerikanci salju mnogo takvi specijalci a posle nemaju muda da priznaju da su to njihovi borci.takvi ih ima na hiljade americki marinci.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave