NaslovnaNovostiČak i sa Leopardima, Ukrajina ne može da pobedi Rusiju – bivši...

Čak i sa Leopardima, Ukrajina ne može da pobedi Rusiju – bivši američki potpukovnik

Borbena moć tenkova Leopard 2, koje zapadne zemlje nameravaju da isporuče Ukrajini, neće biti dovoljna da zemlja zarati sa Rusijom, jer „ratove dobijaju ljudi, a ne mašine“.

Ovo mišljenje je izneo potpukovnik američke vojske u penziji Danijel Dejvis u svom članku za američko izdanje 1945.

Bivši potpukovnik američke vojske Danijel Dejvis kaže da zapadni partneri razgovaraju o mogućnosti da Ukrajina dobije moderne tenkove. Prema Dejvisu, čak i ako Ukrajina dobije moderne tenkove, šanse da Rusija bude poražena „nisu tako velike kao što mnogi veruju“.

Dejvis veruje da u ovom trenutku postoji pogrešno shvatanje izazova. Ukrajina, kao i saveznici ukrajinskog predsednika Zelenskog, „pokušavaju da pretvore zbir celokupne vojne opreme u dovoljnu borbenu moć neophodnu da se Putinova vojska vrati u Rusiju“.

„Kao što je bilo od antike, ratove vode – i dobijaju ili gube – ljudi, a ne mašine i alati rata“, napisao je Danijel Dejvis u uvodu. Bivši potpukovnik je napomenuo da ukrajinske vlasti i njihovi zapadni partneri moraju biti potpuno svesni kolika je borbena snaga Ukrajini potrebna da odbije ruske trupe.

solc ispred leopard tenka
solc ispred leopard tenka

Nekoliko zapadnih lidera ranije je izrazilo spremnost da prebace nemačke tenkove Leopard 2 u Kijev. Međutim, za tu svrhu svaka od ovih zemalja mora dobiti dozvolu od Nemačke koja idalje okleva. Dok sa druge strane okeana, Sjedinjene Države takođe neće da pošalju svoje Abrams tenkove.

Pratite nas na Google News-u!

4 KOMENTARA

 1. @Vatra

  Koje od to dvoje nemaju (tehnika i ljudstvo)?
  “Kojekakvi americki penzionisani” ucestvuju od 2008. godine u ukrajinskom istrebljenju Rusa na teritorijama Dombasa, Luganska… Rusija po medjunarodnom pravu ima puno pravo da zastiti svoj narod bilo gde u svetu, pa i na teritoriji Ukrajine. Ako bi mogao samo da nam das informaciju gde si procitao da je Rusija rat izgubila, da se i mi informisemo. Za agresora je posmatraju zemlje zapadne Evrope i jos par clanica G7, to je jedva 30% drzava! Preostali (70%) smatraju da je NATO agresor jer se i pored molbi i upozorenja Rusije, sirio svoje vojne kapacitete ka njihovim granicama. Rusija poucena svojim prethodnim istorijskim iskustvima sa Zapadnim zemljama (Napoleon, Hitler…), citaj kolonijalnim silama, ima puno pravo da bude zabrinuta i nepoverljiva po pitanju namera NATO clanica (citaj kolektivnog Zapada). Mislim da treba svi da budemo srecni sto Rusi jos uvek nisu krenuli ka nuklearnim dugmicima, i sto i pored sve opasnosti koja se nadbila nad njima jos uvek trezveno rezonuju sa zeljom da daju sansu Zapadu da shvate da ih ne mogu pobediti. Ako to ne upali, budite sigurni ako Rusija nestane, nestace i Zapad.

 2. Rat dobijaju oni koji imaju ,jedno i drugo ,tehniku i ljudsto .
  To da upamtite dok ste živi ,nikad ljudi neće dobiti rat bez tehnike.
  Rusoja je izgubila rat zahvaljujući što je napala i osuđena agresorom .
  A vi tamo koje kakvi američki pukovnici penzionisani ,niste repricirani za takav poso i donosite prerano odluke .

  • Razumes se ti u Vojnu analitiku “ko Marica u krivi K…c” konkretno “specijalnom Ruskom vojnom operacijom u Ukrajini jer kad bi od toga ziveo ne bi se leba najeo.
   Ti zapravo nisi niti analiticar “naivac” niti obican posmatrac ti si obican pri.lupi Rusofob i isti takav Profasisticki i satanisticki lobista jer da nisi ne bi s.ao kako je Rusija agresor i kako kao takva Rusija gubi rat a fasisti i satanisti dobijaju a da pritom nemas blage veze da Rusi nikad ratove ne pocinju nikoga ne napadaju vec se uvek brane i ratove zavrsavaju,nekad u Parizu nekad u Berlinu zavisi odakle gamad dolazi tako ce i ovaj put u to nema ni namanje sumnje.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave