NaslovnaNovostiRevolver prodat na aukciji za skoro milion dolara; Prethodni vlasnik: Teodor Ruzvelt

Revolver prodat na aukciji za skoro milion dolara; Prethodni vlasnik: Teodor Ruzvelt

Revolver Smith & Wesson koji je pripadao bivšem predsedniku Teodoru Ruzveltu dostigao je lepu cifru u trenutku kada se začuo prasak čekića aukcijske kuće Rok Ajlend.

Oružje, koje je donelo neverovatnih 910.625 dolara, je jednodelni revolver .38 Long Colt br. 3 koji je predstavljen tadašnjem pukovniku Ruzveltu 12. maja 1898, na dan koji se poklapa sa njegovim odlaskom u San Antonio da trenira sa Rough Ridersima za eventualnu borbu protiv španskih snaga na Kubi.

„Vatreno oružje sa povezano sa predsednicima je uvek traženo i izuzetno ga je teško pronaći“, rekao je Kevin Hogan, predsednik aukcijske kompanije Rok Ajlend. „Povezanost sa tako važnom osobom stavlja ovo oružje u sam krem istorijskih predmeta američke istorije. Imali smo odgovornost da ponudimo tri predsednička komada oružja protekle 2022. godine, što je neverovatno.

Pored revolvera, aukcijska kuća Rock Ajlend je takođe prodala paradni mač i korice Ames dizajniran za brigadnog generala Konfederacije Paula J. Semmesa, koji je smrtno ranjen tokom bitke kod Getisburga. Mač je prodat za nešto više od 176.000 dolara.

Drugi revolver u vlasništvu Ruzvelta, single-action varijanta Colt-a koja je posebno naručena za predsednikov 54. rođendan, prodat je 2020. za nešto ispod 1,5 miliona dolara.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave