NaslovnaNovostiRuski piloti oborili ukrajinski Su-25 na nebu iznad DNR

Ruski piloti oborili ukrajinski Su-25 na nebu iznad DNR

Borbeni avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije oborili su ukrajinski vojni avion Su-25 na nebu iznad Donjecke Narodne Republike (DNR), saopštio je u četvrtak, 19. januara, na brifingu zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije, general-potpukovnik Igor Konašenkov.

„Lovacka letelica Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u rejonu naselja Poltavka Donjecke Narodne Republike oborila je u vazduhu avion Su-25 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva“, rekao je Konašenkov.

On je takođe rekao da ruske trupe nastavljaju uspešne ofanzivne operacije na Donjeckom pravcu, nanevši poraz OSU u rejonu tri naselja u DNR.

Konašenkov je rekao i da je uništeno skladište municije Oružanih snaga Ukrajine u blizini grada Karlovke u DNR, a protivbaterijska radarska stanica AN/TPK-50 američke proizvodnje u blizini grada Kurakova.

Takođe je postalo poznato da su gubici Oružanih snaga Ukrajine na pravcu Krasnolimanska dnevno premašili 60 poginulih i ranjenih vojnika. Na Kupjanskom i Krasnolimanskom pravcu Ukrajina je u isto vreme izgubila 90 poginulih i ranjenih.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave