NaslovnaNovostiRusija rasporedila S-400 u blizini univerziteta i parkova u Moskvi?

Rusija rasporedila S-400 u blizini univerziteta i parkova u Moskvi?

Sistemi PVO S-400 nalaze se na nekoliko lokacija u Moskvi. Gradski zvaničnici i Ministarstvo odbrane se nisu oglašavali.

Niko u Moskvi nije potvrdio da su takve akcije planirane niti nam je potvrdio ovu vest. Informacije potiču iz takozvanih ruskih “nezavisnih medija” i Telegram kanala pa ih uzmite sa rezervom.

Lanseri su navodno primećeni u oblasti Agrarnog univerziteta Timirjazev i u blizini parka Sokolniki, uključujući i stambene zgrade.

Prema pretpostavkama nekih analitičara, sistemi S-400 mogu da zaštite vojni aerodrom u Ščolkovu kod Moskve.

Ukrajinski portal UNIAN je 31. decembra, poslednjeg dana 2022. godine, objavio preko ruskih medija da je skoro 2.000 ljudi dežuralo u Moskvi u novogodišnjoj noći. U prvim danima nove godine, do Božića po istočnom obredu 7. januara, bilo je predviđeno da se u rusku prestonicu pozove ukupno oko 20.000 dežurnih. vojnički.

Izvan ruske prestonice takođe su preduzete široke mere predostrožnosti. U Belgorodu, gradu u blizini ukrajinske granice, stanovnici su navodno dobili mape skloništa od vazdušnih napada, dok je u Volgogradskoj oblasti uvedena zabrana upotrebe dronova.

S-400 Trijumf u lenjingradskoj oblasti
S-400 Trijumf u lenjingradskoj oblasti

Kako prenosi ruski “nezavisni” sajt Meduza, ovo je već 11. region zemlje u kojem se primenjuju takva ograničenja.

Meduza je ruski prozapadni sajt. Deluje iz Rige, Letonije, a vlasnica i urednica ga je pokrenula nakon što je dobila otkaz u lenta.ru usled veličanja ukrajinskog Desnog Sektora 2014 godine.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave